• Pobede košarkaša “Kris Krosa” i “Dinama”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 22. kolu Druge muške regionalne lige košarkaši “Kris Krosa” i “Dinama” su ostvarili pobede čime su i dalje ostali u trci za plasman u viši rang. “Kris Kros” je na svom terenu savladao “Omladinac” iz Novih Banovaca rezultatom 89:71, dok je “Dinamo” na gostovanju bio bolji od ekipe “Vojke” posle produžetka rezultatom 73:66.

    Jedan od dva derbija kola odigran je u Pančevu, u Hali sportova na Strelištu gde su snage odmerili domaći “Kris Kros” i ekipa “Omladinca” iz Novih Banovaca koja zauzima peto mesto na tabeli. U ovom susretu iskustvo je bilo na strani gostiju iz Novih Banovaca, a domaćinu je pored iskustva u ovom susretu nedostajalo i tri veoma bitna igrača. Zbog povreda večeras trener Vuk Stanimirović nije mogao da računa na Antonija Petrovića, Zaima Ugljića i Stefana Ilića. Bez ove trojce odličnih šutera, igrači “Kris Krosa” su se mučili tokom većeg dela susreta pošto nisu imali pravi odgovor na zonu “dva-tri” ekipe “Omladinca”.

    Ozbiljna ekipa “Omladinca” i nekoliko promašenih šuteva bilo je dovoljno da pomalo uplaše domaće košarkaše, koji bez čvrste i agresivne igre u odbrani u prvoj deonici nisu mogli da pariraju gostima, koji su imali visok procenat pogođenih šuteva za dva i tri poena. “Trojkom” od table uz zvuk sirene “Omladinac” je prvu četvrtinu završio sa prednošću od 7 poena (15:22). Do 14. minuta susreta gostima iz Novih Banovaca je sve polazilo za rukom, što su im svojom igrom i greškama dodatno olakšali domaći košarkaši, što je dovelo do zaostatka od 12 poena (19:31). Trener Vuk Stanimirović je zatražio minut odmora, a njegovi igrači su se na parket vratili odlučniji, zaigrali su agresivnije u odbrani, ukrali nekoliko lopti, brzim napadima i kontranapadima za samo dva i po minuta preokrenuli rezultat (33:32). Domaći košarkaši su počeli da pogađaju trojke i sa jednom više opcijom u napadu lakše dolazili do poena. Na poluvremenu su imali dva poena prenosti, a kako se u trećoj deonici igralo “poen za poen”, ekipe su u poslednju četvrtinu ušle sa jednakim šansama za pobedu. Kako su gosti u Pančevu igrali čitav meč sa istih pet igrača na terenu, platili su danak jurnjavi po terenu sa mladim igračima “Kris Krosa”. Njihov ritam nije opadao, lakse su osvajali lopte u odbrani, brzo postizali poene, uspešno su pogađali sa distance, pa su zasluženo došli do ubedljive, 17 pobede u prvenstvu.

    – Igrom ne mogu da budem zadovoljan, bez obzira u kom sastavu igramo. Imamo problem, jer momcima nedostaje samopouzdanje, jer kad promašimo prvih nekoliko šuteva pomislimo da nikada nismo trenirali košarku. Protivnik ima ozbiljan tim za naš rang takmičenja, ali fizički nedovoljno spreman, zbog čega su se odlučili da igraju zonu. Mi smo posle promašenih šuteva na početku susreta stali i onda smo se mučili do samog kraja. U toj zoni su bili agresivni na prvim dodavanjima, mi smo se sporo kretali na “postovima”, ali do samog kraja, dok nismo napravili razliku, nismo imali rešenja za zonu, a onda je sve funkcionisalo. To je psihološki problem kod nas. Jesmo bili oslabljeni i čitav drugi deo prvenstva smo oslabljeni, ali to nije razlog za lošu igru, jer svaki od ovih igrača uči ovo svakog dana na treningu. Drago mi je da smo istrajali i da nam se rezultatski isplatilo, što je timu u ovom momentu veoma važno, istakao je posle susreta za 013 info trener “Kris Krosa”, Vuk Stanimirović.

    “Kris Kros” je i dalje prvi na tabeli Druge muške regionalne lige sa skorom od 17 pobeda i 4 poraza. Do kraja sezone ostalo im je još tri utakmice, a u narednom kolu igraju u Laćarku sa sedmoplasiranom ekipom “LSK-a”.

    – Naše je da radimo i da probamo da rešimo probleme koje imamo. Očigledno za neke stvari mora da prođe vreme i da igrači dožive pobede kroz ovu ligu i onda će to sve biti i izgledati drugačije, dodao je Stanimirović.

    Drugi derbi u ovom kolu odigran je u Vojci, gde su se takođe stastale dve ekipe koje pretenduju na plasman u viši rang takmičenja, “Vojka” i “Dinamo”. Za ovaj susret nije otrcana fraza kad se kaže da opravdao epitet derbija, jer je utakmica bila čvrsta i neizvesna, a pobednik je rešen tek posle dodatnih pet minuta igre. Prvo poluvreme je pripalo domaćinu, drugo gostima iz Pančeva, a čak je i rezultat po četvrtinama bio isti, 14:12 i 18:13. U produžetku su košarkaši “Dinama” imali više svežine, bili su precizniji pa su se u Pančevo vratili sa pobedom rezultatom 73:66.

    Četa Nenada Rakovca je i dalje treća na tabeli Druge muške regionalne lige sa skorom od 16 pobeda i 4 poraza, ali sa utakmicom manje ekipe “Kris Krosa”. Sledećeg vikenda najstariji košarkaški klub u gradu na svom terenu igra protiv ekipe “Banatskog Karlovca” koja zauzima deveto mesto na tabeli.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]