• Furiozno drugo poluvreme rukometaša ‚‚Dinama” za pobedu nad ‚‚Mokrom Gorom”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rukometaši ‚‚Dinama” pobedili su ekipu ‚‚Mokre Gore” iz Zubinog Potoka rezultatom 28:21 (12:13) u derbiju 18. kola Super B rukometne lige u Hali sportova na Strelištu. Odličnom igrom u odbrani tokom drugog poluvremena ‚‚žuto – crni” su lako i ubedljivo savladali četvrtoplasirani tim lige.

    Još jednom su svojim navijačima i svim poklonicima rukometa u našoj zemlji rukometaši ‚‚Dinama” pokazali da su u sjajnoj formi ovog proleća i odličnom igrom učinili Halu sportova na Strelištu neosvojivom tvrđavom u 2015. godini.

    Od početka meča su domaći igrači imali minimalnu prednost, ali su golove postizali teško, posle dugih napada. Kada su ubrzali ritam golove su postizala krila Radovanović i Radosavljević, što se odrazilo i na rezultat, pa je u 16. minutu na semaforu pisalo – 9:5. Usledio je osetni pad u igri domaćina, što su rukometaši ‚‚Mokre Gore” iskoristili da naprave preokret i na odmor odu pri vođstvu od jednog pogotka – 12:13.

    Međutim, pančevački rukometaši nisu dozvolili da slab period u igri utiče na ishod meča. Sve što je nedostajalo u igri ekipe Aleksandra Živkovića u prvom poluvremenu, pre svega kontranapadi, sigurna realizacija i igra na konstantnom nivou, ‚‚žuto – crni” su nadoknadili u drugom delu utakmice. Branko Radanović i Miljan Bunjevčevic su snažnim udarcima sa bekovskih pozicija ‚‚cepali” mrežu ‚‚Mokre Gore” i posle četiri minuta igre napravili preokret – 15:14. Od momenta popustile su sve kočnice u igri ‚‚Dinama”, odbrana je na čelu sa, večeras odličnim, golmanom Nikolom Mitanovskim zaustavila Božovića i Tomovića, a Uroš Radosavljević je koristio svaku priliku da istrči kontranapad i postigne brz gol. U važnim momentima golove je postigao Luka Radovanović, pa je domaćin posle samo 10 minuta igre u drugom delu imao 6 golova prednosti (21:15). Gosti iz Zubinog Potoka su pokušali da smanje prednost, ali Stanković nije mogao bez pomoći saigrača da ugrozi vođstvo pančevačkih rukometaša.

    Do šeste pobede u prolećnom delu prvenstva rukometaše ‚‚Dinama” predvodio je golaman Nikola Mitanovski, a pridružili su mu se kapiten Branko Radanović i Uroš Radosavljević sa 6 postignutih golova, dok je Luka Radovanović dao 5 pogodaka. U ekipi ‚‚Mokre Gore” najefikasniji su bili je Branislav Stanković sa 8 golova i Miloš Božović sa 5.

    Posle 18 odigranih utakmica ‚‚žuto – crni” se sa 18 bodova nalaze na deobi 6. mesta na tabeli sa ekipom kruševačkog ‚‚Napretka”. U narednom kolu ekipa Aleksandra Živkovića igra protiv drugoplasiranog tima Super B lige, ‚‚Moravom” u Velikoj Plani.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]