• PANČEVO: Izložba odbijenih zakona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Forum mladih Dosta je bilo, je „Izložbom odbijenih zakona”, u utorak, 26. juna, u Pančevu, obeležio dvogodišnjicu od ulaska ove stranke u Narodnu Skupštinu.

    Reč je o retrospektivi delanja poslaničke grupe DJB, a sama izložba sadrži 24 eksponata, to jest, predloga zakona koji nisu usvojeni, niti su se našli na dnevnom redu skupštinske rasprave.

     

     

    Predsednik stranke i narodni poslanik, Branislav Mihajlović, tom prilikom izjavio je:

    U okviru razrade naše parlamentarne strategije ćemo predložiti i čitav set novih predloga i dopuna, jer smatramo da bez poboljšanja zakonske osnove, nema napretka društva i sistema.

     

    Ana Stevanović, narodna poslanica DJB, kazala je da trenutnu situaciju u parlamentu oslikava to što vladajuća većina odbija svaku inicijativu opozicije. Naglasila je kako je ta stranka imala ideju da udžbenici budu besplatni, vrtići takođe, da se formira anketni odbor kako bi se utvrdilo zbog čega se pojavljuju epidemije i zašto se ne primaju vakcine, ali da ništa od navedenog nije prihvaćeno.

    Prema njenim rečima, ovom izložbom žele da utiču na građane, kako bi shvatili u kolikoj meri skupštinske odluke utiču na njihovu svakodnevnicu.

    Govoreći o političkoj situaciji na lokalu, Šandor Đerfi, odbornik DJB u Skupštini Grada, naveo je kako je u Pančevu ista situacija kao u republičkom parlamentu i da nedostaje volja za negovanjem osnovnih demokratskih načela.

    Ova izložba predstavljena je u Beogradu, a biće i u mnogim drugim gradovima širom Srbije.

     

    Forum mladih Dosta je bilo, je „Izložbom odbijenih zakona”, u utorak, 26. juna, u Pančevu, obeležio dvogodišnjicu od ulaska ove stranke u Narodnu Skupštinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]