• Pančevci po četvrti put šetnjom protestovali

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na kraju kišnog dana, uz hladni vetar koji je doneo ledenu noć uporni Pančevci po četvrti put su kao “1 od 5 miliona” bili u prostestnoj šetnji kojom su zatražili da ode predsednik Aleksandar Vučić i njegov režim.

    Politikološkinja i profesorka u penziji Branislava Kostić odgovorila je javno na pitanje ko tako raznorodne ljude, organizacije i stranke okuplja u protest objasnivši da su to samo dva zajednička cilja, da budu oterani Aleksandar Vučić i svi koji čine njegov režim i da se uspostavi sistem u kome će biti normalno da se čuje drugačije mišljenje ali koji će onemogućiti da takvi kao Vučić ikada više dođu na vlast. Objasnila je da je to najbolje uraditi izborima ali da za to nije dovoljno osloboditi medije već da treba iz biračkih spiskova izbrisati milion umrlih i 650 hiljada onih koji više ne žive u Srbiji a čije glasove režim zloupotrebljava. Ako ne može izborima, poručila je ona, “oteraćemo diktatora ulično” i to tako što će mu se “ići na kuću” odnosno u institucije kao što su Vlada i Skupština Srbije koje je preuzeo i odakle ga treba isterati. Ona je naglasila da su protesti borba protiv jednoumlja koje je Vučić nametnuo i dodala da je i borba za slobodu govora svih osim “fašista”, jer oni ne poznaju demokratiju i slobodu. Govor je zaključila poznatom parolom: Smrt fašizmu sloboda narodu.

    Milojko Pantić, poznati sportski novinar izložio je javno svoj esej o mržnji a kao one koji žive mržnju okvalifikovao je “one koji vladaju Srbijom na čelu sa šefom državnih razbojnika Aleksandrom Vučićem”. On je ocenio da je njima “jedina ideologija vlast i pljačka građana” dodajući da ih “samo mržnja i politika destrukcije održava na vlasti”. Osvrćući se na kako je rekao falsifikat koji je TV Pančevo objavila Pantić je rekao da zločinci nisu narodi nego pojednici iz nekog naroda i da se “mora reći da je Ratko Mladić zločinac i odgovoran za Srebrenicu a ne Srbi kao narod”. Pantić je ocenio da “nas vode nacionalisti i šovinisti” i da je jedina plata koju daju narodu – mržnja, kao i da je problem politički sistem koji je dozvolio da na vlast dođu “budale i  nitkovi” koji odmah “prave piramidu nitkova”. On je poručio da nije važno ko navija za Partizan a ko za Zvezdu već važno da Vučić ode. A predsedniku Srbije uputio je zahtev da vrati mandat “ a sud će reći svoje”.

    Novinar Nenad Živković pred okupljenim “slobodnim građanima” koji ne prihvataju obesmišljavanje života  ocenio je da “živimo pod okupacijom” i u “okupiranom gradu”. SNS je nazvao “kartelom braće Vučić koji je okupirao Srbiju” ocenivši da je ukupna vlast izmeštena iz institucija i predata poverenicima, pa je dodao da se sprovode metodi zastrašivanja, ucene i potkupljivanja. Živković je predložio društveni bojkot i javni prezir prema svim nosiocima režima Aleksandra Vučića i odbacivanje straha smehom jer na to diktatura nema odgovor. On se zapitao da li treba da se bojimo poverenika, guvernera, gaulajtera Branka Malovića kojeg je nazvao “beogradski kafedžija” koji upravlja opštinama i gradovima Južnog Banata i odlučuje o javnim sredstvima i funkcijama, ili Željka Sušeca za koga je naglasio “da je profesor konobaristike” ili “bivšeg Udbaša” Saše Pavlova. Nastavljajući nabrajanje SNS funkcionera on je spomenuo i Nemanju Rotara, Nemanju Bogdanova, “Tajgera” Kiša, Zdenku Jokić, Nikolu Stojilkovića, Levnajića, Lazarova, Ivana Tešića, Maju Vitman, Zdenku Jokić, Sandru Božić i organizaciju “Srpska Sparta”.  Pobrojane Živković je prokomentarisao sa: “Nesposobna ekipa – sa nečasnim namerama”. On je ocenio da će “nekima slediti lustracija – a nekima suđenje u razumnom roku” i pozvao Aleksandra Vučića da “odstupi”.

    Pančevačkim ulicama se posle protestovalo šetajući niz ulicu Vojvode Radomira Putnika, pa Karađorđevom, pa ulicom Braće Jovanović do zgrade Fonda penzionog i invalidskog osiguranj gde su na ulaznim vratima ostavljene prigodne poruke da krađa penzija ovoj vlasti neće biti zaboravljena.

    Novo okupljanje najavljeno je za sledeći petak u 18 sati.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Na kraju kišnog dana, uz hladni vetar koji je doneo ledenu noć uporni Pančevci po četvrti put su kao “1 od 5 miliona” bili u prostestnoj šetnji kojom su zatražili da ode predsednik Aleksandar Vučić i njegov režim.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo