Četvrtak, 24. Decembar 2015 - 19:00

14.kolo Košarkaške lige Srbije: KK ‚‚Tamiš" - KK ‚‚Napredak Rubin" iz Kruševca

U prvom meču drugog dela Košarkaške lige Srbije, ekipa ‚‚Tamiša" na svom terenu dočekuje šestoplasirani ‚‚Napredak Rubin" iz Kruševca. Kruševljani u ovoj sezoni imaju veoma iskusan tim, koji predvodi nekadašnji igrač ‚‚Tamiša" Slobodan Pejović, uz veliku pomoć Vojkana Milinčića i dvadesetčetvorogodišnjih Dušana Ognjenovića i Luke Milojevića

I pored iskustva i kvaliteta ekipa ‚‚Napretka" ove sezone ne blista na gostujućim terenima, a od sedam pobeda samo jednu su zabeležili van Kruševca, kada su u 11. kolu rezultatom 69:71 savladali ‚‚Vršac". Slučno je i u dosadašnjim duelima sa ‚‚Tamišem". Pančevci su slavili sedam puta, dok ‚‚Napredak" ima pobedu manje u međusobnim duelima. Statistika kaže i da domaćini samo tri puta u 13 susreta ova dva tima nisu slavili, ‚‚Tamiš" je dva puta iz Kruševca donosio bodove, dok je ‚‚Napredak" samo jednom ‚‚pokorio" Halu sportova na Strelištu. 

Ipak, ova statistika neće biti mnogo važna kada košarkaši ‚‚Tamiša" i ‚‚Napretka" u četvrtak istrče na parket. ‚‚Tamiš" je u pethodnih nekoliko utakmica imao velike probleme sa povredama pojedinih igrača, a ukoliko pred ovaj duel budu trenirali u punom sasatavu i ako budu igrali na visokom nivou, sa čvrstom odbranom uz kontrolu protivničkog skoka u napadu, moći će da se nadaju pobedi. 

Pred poslednji meč u ovoj godini pančevački košarkaši zauzimaju 8. mesto na tabeli (5/8) sa 18 osvojenih bodova. 

Radivoja Koraća bb
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 24. Decembar 2015 - 19:00