Subota, 12. Septembar 2015 - 16:00 - Nedelja, 13. Septembar 2015 - 22:00

Drugi ‚‚Dani avanture" u Pančevu

U Pančevu se u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana drugi put po redu, održavaju „Dani avanture“ Turističke organizacije Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.  Reč je o posebnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi. Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog (avanturističkog) turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva.

Prvog dana (subota 12.9), od 16 časova u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, kao i porodični kamp tokom noći, u okviru kog će biti održana predavanja i pokazne vežbe boravka u prirodi. Pored toga organizovaće se obilazak Narodne bašte sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu. 

Drugog dana programa, 13. septembra u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa sa početkom u 11 časova, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, sajam zdrave hrane, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i udruženje sokolara Srbije. Od 19 časova očekuje nas „Vatreni šou“, a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije, i udruženje srednjovekovnih vitezova ‚‚Beli orlovi".

Prvomajska bb
26101 Pančevo
Serbia
Subota, 12. Septembar 2015 - 16:00 - Nedelja, 13. Septembar 2015 - 22:00