Nedelja, 25. Oktobar 2015 - 8:00

"Glogonjska jesen"

glogonjke

 

U nedelju, 25. oktobra u Glogonju će se održati ''Glogonjska jesen'', manifestacija koja je organizovana u saradnji između Udruženja žena ''Glogonjke'' i Udruženja povrtara Glogonj.

U okviru ove manifestacije održaće se ''Bazar ženskog stvaralaštva'', a kao i svake godine biće takmičarskog tipa. Ove godine predviđene su nagrade za najbolje pite sa kupusom, nagrada za najlepše uređen štand kao i za tri crteža na temu " Život žene na selu" koje će raditi đaci Osnovne škole "4. oktobar" Glogonj.

Učesnice ovogodišnjeg bazara biće udruženja žena iz Banatskog Brestovca, Omoljice, Starčeva, Dolova, Banatskog Novog Sela i Jabuke. Sva udruženja će imati prostor gde će moći da izlažu svoje proizvode- tradicionalna jela, dekupaž predmete, nakit, zimnicu, predmete od papira i sl.

"Glogonjska jesen" će početi u 8h, na platou ispred crkve Sv.Petra i Pavla, kada će povrtari prodavati svoje proizvode - prvenstveno kupus, a sam ‘’Bazar ženskog stvaralaštva’’ i kulturno-umetnički program će početi u 10h. 

Udruženje žena ‘’Glogonjke’’ svojim akcijama pokušava da skrene pažnju na život žena na selu i podigne svest o njihovom položaju. Zalažu se za ženski aktivizam, edukaciju i afirmaciju žena na selu, očuvanje tradicije i borbu za prava žena.

 

Nedelja, 25. Oktobar 2015 - 8:00