Subota, 23. Januar 2016 - 14:00 - 20:00

Izložba fotografija „Umetnost na iSpitu” - SKC

plakat Autor: Milica Savić

 

U subotu, 23. januara u Maloj sali SKC-a u Beogradu, održaće se prva izložba fotografija Foto konkursa i prva izložba umetnika i umetnica pod nazivom „Umetnost na iSpitu“. Izložbu je organizovao Omladinski internet portal iSerbia, uz podršku Studentskog kulturnog centra Beograd. Jedna od učesnica je mlada dizajnerka Sofija Gabić iz Pančeva.

Sofija Gabić je rođena u Pančevu 1987. godine. Diplomirala je dizajn industrijskih proizvoda na VŠSS Beogradska politehnika. Diplomski rad, OASIS – kuhinjska slavina, koji je bio izložen na BDW – Belgrade Design Week-u, u okviru projekta 100% Future Serbia 2013. Sofija je zaljubljena u prirodu, a kroz njene radove može se vrlo dobro da zapaziti svet različitosti, priroda i okruženje koje konstantno iznenađuje i pruža mogućnosti. Dela ove autorke nose naziv Sofijin svet, koja će ovom prilikom biti predstavljena u umetničkom ruhu.

Na izložbi će biti predstavljene studentske fotografija sa tematikom pripremanja ispita, kao i crtežia, slika, skulptura i raznih dela umetnika i umetnica koji se predstavljaju na portalu iSerbia.

Subota, 23. Januar 2016 - 14:00 - 20:00