Ponedeljak, 1. Februar 2016 - 19:00 - Sreda, 10. Februar 2016 - 12:00

Izložba slika - Likovna sekcija

sekcija

 

U ponedeljak, 1. februara u 19h u foajeu Kutrunog centra Pančeva biće otvorena izložba slika člnova Kluba za odrasla i stara lica - „Likovna sekcija”.

„Jednom nedelјno, u prostorijama Kluba za odrasla i stara lica, u ulici Josifa Marinkovića, okuplјa se neobična grupa lјudi. Mnogi od njih su godinama u penziji, neki su mlađi, neki još uvek rade. Uprkos tim i drugim razlikama, svi imaju jednu zajedničku lјubav, a to je umetnost. Klub im pruža odlične uslove za rad, kompletan slikarski pribor i komforni slikarski prostor ipak, dešava se, da nam je ponekad tesno koliko nas ima.

I posle dve godine rada sa ovim divnim slikarima-amaterima i još bolјim lјudima ja, kao neko ko ih uči slikarskim tehnikama, ostajem iznova iznenađena gledajući, iz nedelјe u nedelјu, njihov žar i želјu da još nešto novo nauče, da se usavrše i postignu svoj umetnički maksimum. Članovi likovne sekcije, kao i svi umetnici, koristeći veštinu i imaginaciju, slikaju sa namerom da nam prenesu svoje emocije, ideje i, zašto ne reći, svoje višedecenijsko životno iskustvo. I zato njihove slike nisu tek puko slikarstvo već sveobuhvatna oda najlepšim lјudskim osobinama.

Mi njih ne učimo, mi smo samo pozvani da pogledamo njihovu slikarsko-životnu izložbu.”

Rukovodilac likovne sekcije - Aleksandra Ksenija Milosavlјević.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 1. Februar 2016 - 19:00 - Sreda, 10. Februar 2016 - 12:00