Utorak, 27. Oktobar 2015 - 19:00

Koncert Donne di Belgrado

Donne

 

Repertoar sastava Donne di Belgrado obuhvata sve stilske žanrove od muzike baroka do savremenog stvaralaštva . Od samog početka Donne su podsticale i inspirisale najznačajnije srpske kompozitore da pišu za ovaj neobični sastav,te je tako naša a i svetska muzička baština bogatija za izvanredna dela D. Despića, V. Trajkovića, I. Stefanović ,I. Jevtića, M. Stojadinović-Milić, D.Bogdanovića, D.Jovanović,  I. Brkljčića.

U proteklih 15 godina Trio Donne di Belgrado održao je koncerte u najznačajnijim salama Beograda, N.Sada, Vršca, Užica i Kragujevca. Učestvovao je na festival Contro Canto posvećenog stvaralaštvu žena kompozitora u Rimu 2001.god.

Marta 2003.god.trio je nastupio u Kulturno - informativnom centru Srbije i Crne Gore u Parizu,a maja 2005. god. prezentovao je dela srpskih kompozitora na Zagrebačkom muzičkom bijenalu. Iste godine imao je zapažen concert na 37. Bemusu. Trio je nastupio i u Kopenhagenu.

Godine 2010. trio Donne di Belgrado trajno je zabeležio samo neka od dela posvećenih ansamblu na disku “Mala kutija” u izdanju Guitar Art Festivala. Tim povodom je zabeleženo: ”Trio Donne di Belgrado je jedinstvena pojava na srpskoj muzičkoj sceni. Njihova visoko profesionalna, maštovita, kreativna i emotivno određena interpretacija za autora predstavlja stvaralački izazov i plemenitu inspiraciju.” - Milana Stojadinović-Milić.

Više informacija o ovom sastavu možete pogledati na stranici Kulturnog centra Pančevo.

 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Utorak, 27. Oktobar 2015 - 19:00