Nedelja, 27. Septembar 2015 - 11:00

Ludaja Fest 2015 u Opovu

Opovo

 

Udruzenje proizvodjača povrća, voća, cveća i lekovitog bilja "LALA" iz Opova u saradnji sa O.Š. "Dositej Obradović" i Institutom "Tamiš" iz Pančeva organizuje izložbeno, promotivno takmičarsku manifestaciju Peti "LUDAJA FEST", koji će se odrzati 27. septembra 2015. godine s početkom u 11h.

U programu se nalazi biranje ludaje za 7. svetsko šacovanje, gde se traži najveća i najslađa ludaja. Održaće se takmičenje u kotrljanju, bacanju ludaje, trke sa kolicima od ludaje, kao i pravljenje tzv."bunara" od šapurina. Svi stariji koji budu želeli da se takmiče u bacanju ludaje, bacaće ludaju ne lakšu od 10% svoje težine.

Svi posetioci će moći da oprobaju svoje sposobnosti u šacovanju (proceni), koliko je teška odabrana ludaja. Za takmičenje za najslađu, ludaja ne sme biti oštećena ni na koji način. Količinu šećera meriće stručna služba Institut "Tamiš" Pančevo. Od ove godine uvedena je još jedna disciplina, a to je najbolja ludajnica (pita savijača sa nadevom od ludaje).

Planirano je učešće folklora KUD "Čigra", KUD "Čenta", KUD iz Kačareva i folklor OŠ "Dositej Obradović".

Na kraju takmičarskog dela sledi dodela pehara, nagrada, priznanja i zahvalnica, kao i ručak za sve one koji su pomogli i učestvovali u realizaciji Festa. 

Za sve dodatne informacije obratiti se predsedniku Udruženja ''LALA'' na broj 063 84 28 653.

 

Nedelja, 27. Septembar 2015 - 11:00