Petak, 7. Decembar 2018 - 20:00

Opera „Služavka gospodarica”

opera kc Foto: KCP promo

Opera pod nazivom  „Služavka gospodarica” reditelja Vladana Đurkovića biće igrana u dvorani Kulturnog centra Pančeva u sredu, 7. decembra u 20 sati. Dirigent je Milan Apostolov, a solisti su Igor Andrić, Petra Radulović i Nikola Ranđelović. 

„Motiv za stupanje u brak uvek je mogao biti – ljubav ili korist, a ponekad i oba. Tema braka oduvek je bila predmet komedije – od davnina do danas. Koji su motivi devojke da uđe u zajednicu s drastično starijim čovekom? Čini mi se da ova veoma stara tema nikada nije bila aktuelnija nego danas. Svedoci smo činjenice da mlade devojke potpuno promene svoj izgled kako bi postigle ideal lepote, ali su takođe spremne da se transformišu u najkomplikovanije zveri u lovu na svoj plen. Njihov ulov je bogat moćan muškarac. Ovim odnosom dobijaju moć i novac koje nisu mogle dobiti po rođenju. Odnos takvog para je najčešće u komedijama predstavljen kroz sukob osobina supružnika, ali i kao promena uloga. Takve muškarce kažnjava njihova supruga i oni ostaju bez svega što imaju za dobrobit žene. Ovo je priča o tome kako Uberto gospodin postaje sluga” - rekao je reditelj.

Na početku ove godine „Operosa” je u saradnji s partnerima započela projekat „[email protected]”, koji je podržala „Kreativna Evropa” Evropske Unije. Projekat „[email protected]” okuplja preko pedeset talentovanih i mladih umetnika širom Evrope, koji nastupaju u dvanaest gradova širom Srbije, Crne Gore i Bugarske. Partner projekta u Srbiji je Zadužbina Ilije M. Kolarca. On je usmeren na podsticanje i promociju mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmenu kultura, pa je rad na ovoj operi zabavnog karaktera idealno sredstvo za takvo umetničko istraživačko putovanje.

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Petak, 7. Decembar 2018 - 20:00