Ponedeljak, 22. Februar 2016 - 19:30

Pozorišna predstava „Kod opšteg mesta levo”

plakat

 

Komad „Kod opšteg mesta levo‟ predstavlja satiru na život modernog glumca. Glumci su danas žrtve duha ovog vremena, iako oni u narodu i dalje reprezentuju model čoveka koji je pozitivan, kulturan, gospodskih manira, problem onoga što glumac predstavlja i doživljaja od strane svoje publike je u onome prećutnom. Prećutno je da je danas umetnost na ivici da ostane deo socijalnog života građana. Današnji primarni elementi života su socijalne mreže i popularnost, kako bi neko na socijalnim mrežama dobio pažnju on mora da bude drugačiji od ostalih. Drugačiji u okvirima koji su priznati. Dakle, slava je opšte priznata i žudnja za njom je primaran cilj današnjih mladih ljudi.

Komad je nastao iz želje za istinom, na neki način i omaž neki komadima o glumcima pre, ali samo temom, nikako ne radnjom, predstaviće publici sat i po života nekoliko glumaca koji će se boriti sa nečim što je za njih neverovatno, ali ne i nemoguće. Trupa koja dolazi na gostovanje i suočava se sa velikim promenama, u okviru trupe i van, će pokušati da na čovečan način ispune obaveze koje je nametnulo društvo koje nikad nije prihvatljivi i sastavni deo pozorišta, tokom čitave njegove istorije.

Igraju: Rade Ćosić, Jelena Rakičević Cekić, Nenad Heraković, Predrag Vasić, Janko Cekić, Milan Vučković i Milena Moravčević

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 22. Februar 2016 - 19:30