Četvrtak, 12. Novembar 2015 - 12:00 - 17:00

Predstava za decu - "Sto mu gromova postao sam majka"

predstava

 

Predstava „Sto mu gromova, postao sam majka“, rađena je po tekstu Olivere Jelkić, a režiju potpisuje Dragan Ostojić, glumac Narodnog pozorišta iz Kikinde.

U pitanju je prva, u celosti lutkarska, predstava Dečijeg pozorišta „Lane“. Izuzetno duhovita stilizacija života na dnu mora, uz pomoć slikovitih origami lutaka, ali i uz specijalne svetlosne efekte, doprinosi da predstava izaziva punu dečiju pažnju, osmehe i radoznalost.  

Radnja predstave smeštena je na dno mora, a u središtu je topla priča o morskim konjićima koji se po prvi put suočavaju sa trudnoćom i promenama koje ona donosi. Kako je, kod morskih konjića, mužjak taj koji nosi i „rađa“ mlade, situacija se znatno usložnjava i komlikuje. Zapravo, kroz život morskih konjića, personifikovan je ljudski život. Osim morskih konjića, deca će se upoznati i sa drugim ribama, čak i jednom vrlo opasnom. Posejdon će ih sigurno iznenaditi i nasmejati.

Gledajući ovu predstavu, uživaćete u odličnim songovima koje je za ovaj komad komponovala Svetlana Milić, kao i uživopisnoj scenografiji koju potpisuje Milan Vujić. Za kreaciju i izradu lutaka zaslužan je čuveni origami majstor Jovan Isakov. Predstavu odlikuju iskrene emocije i sjajan scenski pokret naših glumaca.

U ovom komadu animacija lutaka poverena je glumačkom ansamblu koji broji sedam glumaca, a to su Gordana Rauški, Jovana Popov, Teodora Stankov, Aleksandar Maletin, Kornel Ekreš, Milan Vujić i Aleksandar Krulj.

Predstava je namenjena deci predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzraste, i traje 35 minuta. 

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 12. Novembar 2015 - 12:00 - 17:00