Četvrtak, 26. Novembar 2015 - 19:00

Promocija knjige „Kazivanja o Srbima kroz vekove“

biblioteka

 

U četvrtak, 26. novembra u 19:00 sati u Gradskoj biblioteci Pančevo održaće se promocija knjige pod naslovom: „Kazivanja o Srbima kroz vekove“, od Stevana Nemanje i Svetog Save do danas.

Na promociji govore prim. dr Bogdan Zlatar, priređivač, dr Aleksandar Sredojević, prof. dr Đorđe Lopičić, a u umetničkom programu će učestvovati Ljubomir Manasijević i Nenad Stanković. 

Tekstove za knjigu je napisao veliki broj akademika, profesora fakulteta i doktora nauka. Obuhvaćene su sve oblasti iz života srpskog naroda od srednjeg veka – umetnost, nauka, običaji, migracije i ratovi, religija. Knjiga ima 1650 strana u tvrdom povezu.

"Kao Srbin pravoslavne vere imao sam neodoljivu potrebu da priredim ovu knjigu enciklopedijskog karaktera. Naziv knjige Kazivanje o Srbima kroz vekove sa podnaslovom Od Sveog Stefana Nemanje i Svetog Save do danas iz pera velikog broja akademika, profesora univerziteta, doktora nauka i drugih, samo za sebe govori kroz šta su sve Srbi prolazili i koje su im sve vrednosti."  Prim. dr Bogdan Zlatar

"O Srbima, njihovij istoriji, duhovnosti i svim ostalim činjenicama, događanjima i dugogodišnjoj istoriji napisano je na hiljade knjiga, monografija, članaka, komentara, rasprava, feljtona, prikaza i ostvrta koje obrađuju razne teme, tako da, kada čitalac želi da nešto što ga interesuje odmah pronađe i to u jednoj knjizi koja obrađuje više tema, teško da će to pronađi. Zato ova knjiga, ovaj zbornik radova, čiji je priređivač i urednik primarijus dr Bogdan Zlatar, upravo pruža tu mogućnost i zadovoljava sva interesovanja. U ovoj knjizi čitalac će praktično pronaći sve što je vezano za najbitnije odrednice o Srbima kroz vekove."  Prof. dr Đorđe N. Lopičić

Nemanjina 1
26101 Pančevo
Serbia
Četvrtak, 26. Novembar 2015 - 19:00