Ponedeljak, 23. Novembar 2015 - 19:00

Solistički koncert - Ivan Dinić

koncert

 

Pijanistički recital Ivana Dinića obuhvata sledeće kompozitore i njihova dela:

J. Brahms  – 2 balade Op. 10

No.1 I No.4

Walzer As – dur

Rapsodija h-moll

 

Rodrigo – Koncert za gitaru I orkestar

Improvizacija I. Dinić

 

S. Rachmaninoff – 3 muzička momenta Op. 16 

h – moll

Des – dur

e – moll

 

F. Liszt – Petrarkin sonnet No. 104

 

K. Jarret – Köln concert, part I

IVAN DINIĆ (1961) muziku je počeo da uči veoma rano, tako da je već sa jedanaest godina održao prvi solistički koncert u Pančevu. Kada je sa šesnaest godina primljen na beogradski Fakultet muzičke umetnosti (u klasu profesora Andreje Pregera), već je bio laureat čitavog niza pokrajinskih, republičkih i saveznih takmičenja. Nakon dve godine studija odlazi u SAD gde je primljen na Julliard School u Njujorku u klasu profesora Saše Gorodnjickog.

Diplomirao je u Beogradu 1983. godine kao najbolji student u klasi Nevene Popović. Postdiplomske studije nastavio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i završio ih je 1985. godine u klasi profesora Arbo Valdme. Dobitnik je prve nagrade na Jugoslovenskom takmičenju studenata 1982; prve nagrade „Laureati Orfeja“ 1982. u Beogradu; prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih muzičara u Grožnjanu u Sloveniji 1985; prve nagrade na Danima klavira, 1989. u Nišu.

Svirao je sa orkestrima Beogradske filharmonije i Jugoslovenske narodne armije na koncertima u Jugoslaviji, SAD, SSSR, Italiji i Grčkoj i snimao za Radio-Beograd, Novi Sad i RAI...

Vojvode Živojina Mišića 4
26101 Pančevo
Serbia
Ponedeljak, 23. Novembar 2015 - 19:00