• GRADONAČELNIK PAVLOV: Komunalni otpad iz Smedereva neće biti odlagan na pančevačkoj deponiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odluku Vlade Srbije da otpad iz Smedereva, Alibunara, Kovina, Kovačice i Opova bude odlagan na regionalnoj deponiji u Pančevu danas je prokomentarisao gradonačelnik Saša Pavlov.

    – Radi se o komunalnom otpadu. Ta odluka će pretrpeti reviziju jer ima nelogičnosti. Pre svega geografskih. Komunalni otpad iz Smedereva neće biti odlagan u Pančevu, izjavio je Pavlov.

    Kako je gradonačelnik objasnio sanitarna deponija na Dolovačkom putu dobiće status regionalne tek kada to potpiše i opština Opovo.

    – Nije isključeno da će se deo komunalnog otpada sa teritorije regiona Južni Banat tu odlagati. Prethodno će biti korigovana odluka a moraju se i potpisati ugovori sa opštinama regiona. Nije u pitanju samo dobra volja nego i cena deponovanja za te lokalne samouprave, odnosno njihove građane, objasnio je Pavlov.

    Kako je objasnio kalkulacije cene pravi JKP Higijena. Ona će biti poslata lokalnim samouprava u Južnom Banatu. Pitanje je hoće li je oni prihvatiti, ocenio je Pavlov i dodao da će to “biti stvar rasprave”.

    Odluku Vlade Srbije da otpad iz Smedereva, Alibunara, Kovina, Kovačice i Opova bude odlagan na regionalnoj deponiji u Pančevu danas prokomentarisao je gradonačelnik Saša Pavlov.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo