• PANČEVO: Digitalizacija u Gimnaziji „Uroš Predić“ i Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine je u ponedeljak, 17. septembra, održana prezentacija platforme „Office 365 education“ koja omogućava digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa u 52 vojvođanske škole, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.

    Kako nam je potvrđeno iz pokrajinske Vlade, među ovim školama nalaze se dve pančevačke, i to Gimnazija „Uroš Predić“ i Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“.

    Naime, ova platforma između ostalog omogućava rad na dokumentima kroz onlajn „Word“, „Excel“, „PowerPoint“, komunikaciju između kolega i učenika s različitih lokacija preko „Skype for Business“, držanje onlajn predavanja, snimanje predavanja i pristup njima od kuće, deljenje zajedničkih materijala za nastavu.

    Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“, kazao je da će svi učenici te obrazovne ustanove, ali i svih 60 nastavnika, imati mogućnost da koriste taj softver.

    Na sajtu APV-a, navodi se kako ova Мicrosoft platforma omogućava lakše povezivanje profesora, nastavnika i učenika, ali i da će prema rečima Igora Mirovića, predsednika pokrajinske Vlade, ona biti vrsta kreativnog prozora, koja će značajno unaprediti obrazovni sistem.

    Takođe, saopšteno je da su kontinuirano praćenje savremenih digitalnih tehnologija, edukacija i praktična primena, neophodni za održavanje koraka sa razvijenijim zemljama.

    Istaknuto je i da je cilj da se digitalno opremi svaka škola i svaka učionica.

    Platforma „Office 365 education“ biće uvedena u obrazovni proces u 31 gimnaziji, 13 srednjih stručnih škola i osam osnovnih škola.

    U Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine je u ponedeljak, 17. septembra, održana prezentacija platforme „Office 365 education“ koja omogućava digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara, a koja će biti uvedena u 52 škole u Vojvodini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo