• SKUPŠTINA PANČEVA: Odbijen predlog da se potvrdi odluka da Kulturni centar ponese ime Nebojše Glogovca

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Većina odbornika Skupštine grada Pančeva odbila je juče predlog da se donese odluka da Kulturni centar Pančeva promeni ime u Kulturni centar “Nebojša Glogovac”. Odbornica Slobodnog Pančeva Dušica Jovanović prilikom rasprave o dnevnom redu predložila je da tema bude i promena imena kulturnog centra. Tako bi se samo dovršila procedura koja je pokrenuta tokom februara kada je upravo gradska vlast preko organa upravljanja Kulturnog centra inicirala promenu imena. Ipak za promenu imena najznačajnije ustanove kulture u Pančevu – Kulturnog centra – neophodna je odluka Skuptšine grada Pančeva. Ta odluka do sada nije doneta, a inicijativa odbornice Jovanović da se o tome raspravlja i odlučuje danas je odbijena.

    Podršku je dalo samo 15 opozicionih odbornika od ukupno 70 odbornika Skupštine grada Pančeva.

    Još krajem marta Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu ovako je objasnio proceduru promene imena Kulturnog centra:

    – Nadležni sekretarijati gradske uprave pripremili su odgovarajuće materijale da bi odluka i bila doneta. Prema proceduri prvo predlog utvrđuje Gradsko veće a zatim odluku da se promeni ime Centru za kulturu donosi Skupština grada Pančeva. Kada će tema biti na dnevnom redu Gradskog veća odlučuje gradonačelnik.

    Sa govornice Skupštine grada Pančeva niko iz gradske vlasti, niti vladajuće većine odbornika, nije objasnio ovaj stav.

    Većina odbornika Skupštine grada Pančeva odbila je juče predlog da se donese odluka da Kulturni centar Pančeva promeni ime u Kulturni centar “Nebojša Glogovac”. Odbornica Slobodnog Pančeva Dušica Jovanović prilikom rasprave o dnevnom redu predložila je da tema bude i promena imena kulturnog centra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo