• Zbog minusa meteoalarm u „crvenom“, upozorenje na ledenu kišu i sneg

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U celoj Srbiji noćas je bilo izuzetno hladno sa temperaturama koje su bile i do minus 18 stepeni. U centru Panöeva zbog kvara od podne neće biti grejanja.

    RHMZ je izdao upozorenje na svom sajtu u kojem se navodi da se danas pre podne na severu, a uveče i u toku noći, kao i sutra ujutro na severu i zapadu Srbije očekuje lokalna pojava kiše koja se može lediti na tlu.

     

    Upozoreno je i da se u sredu i četvrtak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.

    Usled niskih temperatura i snežnih padavine aktiviran je meteoalarm.

    Crveni meteoalarm je na snazi za područje Pomoravlja, Šumadije, zapadne i jugozapadne Srbije.

    Kada se „upali“ crveni meteoalarm to znači da je vreme vrlo opasno jer su prognozirane veoma opasne vremenske prilike koje izazivaju veliku materijalnu štetu i opasne su za bezbednost ljudi i životinja. Tada se stanovništvu preporučuje da se redovno obaveštava o prognozama i uputstvima stručnjaka.

    Narandžasti meteoalarm je aktivan za područja Beograd, Srem, Banat, Bačka, Kosovo i Metohija i jugoistočna Srbija, dok je žuti na snazi u istočnoj Srbiji.

    Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

    Žuti meteo-alarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

    Kakvo će vreme biti u Pančevu možete videti ovde.

    Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana, do 15. januara: Pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Obilnije padavine ocekuju se u sredu i cetvrtak, 09. i 10. januara na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, uz značajno povećanje visine snežnog pokrivača. Mešovite padavine, kiša i sneg, uz lokalnu pojavu poledice moguće su na severu Srbije u sredu ujutro i pre podne, a za dane vikenda i početkom naredne sedmice, od 12. do 15. januara, ponegde i u ostalim krajevima nižim od 500 metara.

    U celoj Srbiji noćas je bilo izuzetno hladno sa temperaturama koje su bile i do minus 18 stepeni.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije