• Majka i ćerka iz Pančeva dobile novac na pokrajinskom konkursu, udruženja osnovale samo nekoliko dana ranije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pokrajinskom konkursu za omladinsku politiku novac je dodeljen udruženjima osnovanim svega osam dana pre isteka roka za prijavljivanje.

     

    Za podršku sprovođenju omladinske politike, jedanaest miliona dinara raspoređeno je na 58 organizacija, uključujući i one osnovane svega osam dana pre isteka roka za prijavljivanje, prenosi N1
     
    Dve pančevačke organizacije – „Mladi za mlade 013“ i „Ruka ruci 013“ registrovane su istog dana, na istoj adresi i sa istim ciljevima. A iza njih stoje majka i ćerka.
     
    Teodora Momčilović Kostić iz Omladinske organizacije „Mladi za mlade 013“ kaže da je udruženje trebalo da bude osnovano jedno mesec, dva ranije.
     
    „Ali ja nisam stigla jer dvoje male dece imam. I eto, uz malo sreće, prošla sam konkurs, ne znam ni ja sama kako, verujte, kaže Momčilović Kostić.
     
    Upitana da li je druga organizacija – „Ruka ruci 013“ – organizacija njene majke, Momčilović Kostić odgovara potvrdno: „Jeste, da, to smo isto zajedno pravile majka i ja“.
     
    Kaže da nisu politički aktivne, a da su projekte pisale iz hobija. Po kojim su kriterijumima ove organizacije bez referenci i prethodnog iskustva dobile novac, nisu za N1 odgovorili u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Prvi čovek Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da će proveriti.
     
    To je sasvim sigurno presedan i nešto što bez uvida u taj predmet ne mogu da vam objasnim. Ono što je jasno jeste da kriterijumi po kojima neko može da dobije sredstva moraju biti vezani pre svega za kvalitet rada udruženja“, poručuje Mirović. Odnosno, kako dodaje, za njihov doprinos određenoj oblasti. U kojoj, u ovom slučaju, nisu ni postojali.
     
     

    Na pokrajinskom konkursu za omladinsku politiku novac je dodeljen udruženjima osnovanim svega osam dana pre isteka roka za prijavljivanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo