• BEFEJEZŐDTEK A MUNKÁLATOK A REFORMÁTUS PARÓKIÁN

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nagy munkálatokba  kezdtek a hertelendyfalvi református egyházban. A parókia  épületének tetőzetét volt szükséges felújítani, hiszen az 1902-ben felépített  építményen a hosszú évtizedek során nem volt ilyen nagy méretű külső tatarozás végezve. 

    Teljes egészében lecserélték a cserepet és a léceket, új ereszcsatornát készíttettek,  ami komoly befektetésnek számít úgy anyagilag,  mint időben.  Halász Béla, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspöke  nyilatkozatából megtudtuk, hogy a munkálatokat a prezsbitérium határozatának alapján kezdték el. A felújítást az egyházközség pénzéből végezték el, az évek óta megtakarított adományokból és remélhetően a jövőben a  parókia épületének teljes külső tatarozását is el tudják majd végezni, ami elsősorban a nyílászárók, főként az  ablakok cseréjét jelenti. Erre a célra pályázatok útján próbálják megbiztosítani a szükséges anyagi fedezéket. 

    Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

    Nagy munkálatokba  kezdtek a hertelendyfalvi református egyházban.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]