Solarni panel Foto: pixabay
Sastanak povodom krupne nabavke za projekat prekogranične saradnje

14 ponuđača solarnih panela za „Banatsko sunce za sve”

Pančevo, Pet, 16/09/2016 - 08:41
Vladimir Đoković

PANČEVO, 16. septembar – Predstavnici 14 firmi koje se na ovim prostorima bave isporukom solarnih panela učestvovali su na juče održanom „Sastanku za razjašnjenje” u okviru tenderske procedure za nabavku solarnih panela koji će za JKP „Grejanje” zagrevati sanitarnu toplu vodu u toplani na Kotežu 2.

Informaciju o sastanku koji je vodila menadžer projekta i direktorka „Grejanja”, Sandra Božić, dok je tehničke informacije davao tehnički menadžer projekta, Zoran Božanić – prenela je služba za informisanje Grada Pančeva.

O detaljima koji su interesovali potencijalne isporučioce opreme u ovom međunarodnom tenderu koji je u toku razgovarano je u Gradskoj kući, a zatim i na terenu kod toplane na Kotežu 2.

Kako je ranije najavljeno, tender bi trebalo da bude završen u oktobru, a implementacija čitavog projekta do kraja 2016. godine. 

U ovom projektu prekogranične saradnje, uz podršku fondova EU, sarađuje se sa Rumunijom. Ukupna vrednost veća je od 850.000 evra. Srpska strana, odnosno Pančevo, u njemu učestvuje sa 164.000 evra, dok rumunska strana učestvuje sa 44.000 evra. Saradnja u Srbiji, na lokaciji Pančeva u poslu postavljanja sunčevih kolektora vredna je 674.000 evra, od čega iz evropskih fondova stiže gotovo 510.000 evra, dok ostalo obezbeđuje lokalna zajednica.

 

Najnovije vesti

Društvo

Uskoro Sajam zapošljavanja u Pančevu

Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizuje pančevački Sajam zapošljavanja koji će se održati u sredu 29.marta, na korzou u periodu od 11 do

Srbija

SRBIJA: Sve manje obolelih od tuberkuloze

Kao i prethodnih godina, i ove godine se Srbija priključuje Svetskoj kampanji obeležavanja 24. marta, Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze (TB) pod sloganom „Zajedno protiv tuberkuloze“. Ove