branka
Društvo

22 potencijalna dobitnika Novembarske nagrade

Pančevo, Pon, 17/10/2016 - 10:32
Vladimir Đoković

Rok za podnošenje predloga za Novembarsku nagradu grada Pančeva istekao je u subotu. Ukupno je gradskoj komisiji koja dodeljuje godišnja priznanja najuspešnijima pristiglo 22 predloga za 21 ličnost ili organizaciju.

Najviše je predloženih u oblasti kulture i umetnosti – 5. Sledi obrazovanje, sport i novinarstvo sa po tri predložena potencijalna Novembarca. Za oblast socijalnog i humanitarnog rada stigla su dva predloga. Dok je za medicinu i oblast urbanizma i arhitekture po jedan predloženi.

Sednica gradskog žirija za dodelu gradskih novembarskih priznanja zasedaće u utorak, 25. oktobra.

Odluku o tome ko će na kraju i dobiti Novembarsko priznanje Grada Pančeva za izuzetno dostignuće u godini za nama doneće telo od 13 ljudi na, čijem je čelu mr Vera Carina.Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.