• Akcija dobrovoljnog davanja krvi u kompaniji Telekom i PTT

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sredu, 26. avgusta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u kompaniji Telekom i PTT u Pančevu, koja će trajati od 9 do 11 časova.

    Akcija davanja krvi će se sprovesti u prostorijama kompanije Telekom i PTT u ulici Svetog Save 11, na 12 spratu. 

    U protekle tri nedelje Služba za transfuziju krvi Pančevo uspešno je sprovela tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Dve su bile u kompaniji Petrohemija, dok je treća organizovana u prostorijama Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Pančevo povodom Međunarodnog dana mladih. Iz Službe za transfuziju krvi poručuju da su otvoreni za svaki predlog i saradnju kada je u pitanju organizovanje akcija dobrovoljnog davanja krvi, ali da to nije jedini način na koji se prikupljaju neophodne rezerve krvi koje su potrebne za lečenje. Veliki broj dobrovoljnih davaoca dolazi samoinicijativno.

    “Osim akcija koje Zavod za transfuziju krvi s vremena na vreme organizuje, važno je napomenuti da veliki broj jedinica krvi dolazi od dobrovoljnih davaoca koji samoincijativno daju krv“, izjavila je nedavno za naš portal Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.

    M.M.Veličković

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo