• Akcije Doma zdravlja povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 22-28.januara 2017.godine pod sloganom „Dan za zdravlje“ u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije. 

    Ovom nedeljom prenosi se poruka o značaju dostupnih mera prevencije u našoj zemlji, u cilju sprečavanja obolevanja i umiranja od raka grlića materice. Osnovna poruka svim ženama je da je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti.

    Dom zdravlja Pančevo će ovu nedelju obeležiti nizom akcija .

    23.01.2017. godine dr Slađana Staletović Vukmirović – specijalista ginekologije i akušerstva će u Osnovnoj školi „Goce Delčev“ u Jabuci održati predavanje za učenike osmih razreda sa početkom u 12.30 časova. Tema predavanja će biti „Rana prevencija HPV infekcije kao glavnog uzročnika raka karcinoma grlića materice“. Istog dana, 23. januara sa početkom u 14 časova u Zdravstvenoj ambulanti „Jabuka“ ginekolog će pregledati 15 žena. 

    25.01.2017. godine sa početkom u 7.30 časova u prostorijama Medicinske škole biće organizovana akcija Preventivnog centra, gde će se zaposlenima, pored osnovnih preventivnih pregleda, pružiti mogućnost sistematskog ginekološkog pregleda (ginekološki pregled, kolposkopija, papanikolau test i ginekološki ultrazvučni pregled).

    Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obeležava od 22-28.januara 2017.godine pod sloganom „Dan za zdravlje“ u cilju podizanja svesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]