• Ambasador Nemačke posetio Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Nj.E. Tomas Šib, posetio je grad Pančevo i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom, Sašom Pavlovim.

    Gradonačelnik Pančeva je izrazio veliko zadovoljstvo izuzetno prijateljskim i konstruktivnim razgovorom sa ambasadorom Nemačke:

    – Cenim i poštujem činjenicu da, iako je Nj. E. tek tri meseca takoreći na službi, da je i pored izuzetno intenzivnog posla pre svega na političkom nivou, zaista vrlo brzo našao vremena da poseti naš grad. Naši razgovori su se odnosili pre svega na ekonomsku i kulturnu saradnju grada Pančeva i Svezne Republike Nemačke i još jednom smo prošli kroz  značajan projekat za grad Pančevo, kao što je investicija kompanije ZF i sve ono što jedna takva investicija znači, ne samo u pogledu ekonomskih parametra, nego i širih društvenih parametara. Izražavam još jednom veliku zahvalnost amabasadoru na izuzetnoj saradnji koju je grad Pančevo ostvario pre svega sa Nemačkom razvojnom bankom KFV, jer je omogućila znatno poboljšanje uslova života naših građana u naseljenim mestima kroz izgradnju vodovodne mreže. Pred nama je još jedan kapitalno-investicioni projekat kao što je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i nedostajuće kanalizacione mreže i to je negde i cilj nastupa nemačkih investitora na ovom području, dakle da dođu, da se ovde zadrže sa stabilnim projektima i da se kroz saradnju sa drugim institucijama omogući što kvalitetniji život našim građanima. Zato još jednom zahvaljujem Nj. E. na poseti gradu Pančevu i na izuzetno kvalitetnom razgovoru.

    Nj. E. ambasador Savezne Republike Nemačke, Tomas Šib, zahvalio se na gostoprimstvu i izuzetno dobrom razgovoru sa gradonačelnikom Pavlovim:

    – Tačno je, ja sam tek tri meseca na funkciji ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji, ali cilj mi je bio da upoznam druge krajeve Srbije i regione, i da se upoznam sa situacijom na licu mesta. Tokom našeg današnjeg razgovora pričali smo o situaciji u gradu Pančevu, kao atraktivnoj lokaciji za investitore, pre svega iz Nemačke. Razgovarali smo naravno i o investiciji nemačke kompanije ZF, koju ću kasnije i da posetim. Iz naše perspektive, to je zaista jedan veoma pozitivan razvoj, jer se radi o dugoročnoj investivciji, radi se i o mogućnosti zapošljavanja visoko kvalifikovane radne snage. Takođe nas raduje što je uspostavljena saradnja sa obrazovnim institucijama i ustanovama. Razgovarali smo i o projektima koji se ovde ostvaruju u sklopu razvojne saradnje, pre svega u oblasti snabdevanja vodom za piće za koju je podršku dala Nemačka razvojna banka KFV. Ta saradnja se iz naše perspektive ostvaruje i teče jako dobro. Grad Pančevo je jedna opština koja služi za svaki primer, uzor i drago mi je da će se ta saradnja proširiti i na oblast izgradnje kanalizacione mreže i raduje nas što će se na taj način poboljšati životni uslovi građana ne samo ovde u Pančevu, nego i u okolnim naseljenim mestima. Mi pored toga, takođe imamo i jednu sjajnu saradnju sa pančevačkom Gimnazijom u sklopu inicijative “PAŠ”. Jedan od povoda našeg dolaska u Pančevo je i uručenje nagrade jednoj profesorki u Gimnaziji za njen vrhunski angažman. Još jednom, na kraju dozvolite da rezimiram da smo imali veoma sadržajan i konstruktivan razgovor sa gradonačelnikom, koji ćemo nekom drugom prilikom nastaviti i želim gradonačelniku i njegovim saradnicima svako dobro i mnogo uspeha.

    Tokom posete Pančevu, Nj. E. će posetiti pančevačku Gimnaziju “Uroš Predić” i fabriku ZF-a u severnoj poslovnoj zoni.

     

    Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Nj.E. Tomas Šib, posetio je grad Pančevo i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom, Sašom Pavlovim.

    Gradonačelnik Pančeva je izrazio veliko zadovoljstvo izuzetno prijateljskim i konstruktivnim razgovorom sa ambasadorom Nemačke:

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]