grb grada pančeva
Društvo

„Bajka” postaje javna svojina

Izvor: 
013info Čet, 23/07/2015 - 16:52

Grad Pančevo kupiće objekat, vrtić „Bajka” u Kikindskoj ulici, u javnu svojinu. Na inicijativu Sekretrijata za javne službe i socijalna pitanja i većnika za obrazovanje pokrenuta je nabavaka ovog objekta koji ima kapcitete za oko 200 dece.

„Bajka” je trenutno u vlasništu „Marfin Banke” kojoj grad plaća mesečni zakup od 376 hiljda dinara. Kako bi grad kupio ovaj vrtić potrebno je da građevinski veštak proceni njegovu vrednost.

Ovaj objekat do sada nije kupljen jer su Ministarstvo finansija i Poreska uprava zakomplikovali procenu vrednosti, da bi se na kraju oglasili kao nenadležni za to.

Važno je istaći da nije potrebno obezbeđivati dodatna sredstva u budžetu gradu za finasiranje troškova i zarada zaposlenih jer „Bajka” već funkcioniše. Odluka o pribavljanju imovine u svojini Grada usvojena je na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

N.K.

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika" u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom