Foto: Mateja Knežević (privatna arhiva)
Društvo

BANATSKO NOVO SELO: Mali dečak velikog srca

Izvor: 
Gordana Lazar Ned, 24/02/2019 - 10:33

Veliki broj dece iz Banatskog Novog Sela prikuplja plastične čepove i na taj način učestvuje u dobrotvornoj akcji "Čepom do osmeha", ali Mateja Knežević (2012) se posebno izdvaja jer se u akciju uključio sa nepune četiri godine i do danas nije odustao. 

Ako pitate Mateju zbog čega skuplja čepove, objasniće vam da to radi za bolesnu decu. Kako kaže, od toga mogu da se nekom kupe invalidska kolica ili aparati koji pomažu nekoj deci da lakše žive.

Uspeo je da animira ljude i drugare iz svoje okoline da se priključe. Mateji čepove danas donose njegove tetke, ujne, sestre, komšije, a onda ih on sa svojom majkom odnese u vrtić ili školu odakle se šalju na adresu "Čepom do osmeha".

Tri puta godišnje po nekoliko džakova punih čepova zahvaljujući Mateji stigne na pravu adresu. Dakle, već tri i po godine on nije bacio nijedan čep od šampona, kremice, mleka, soka... Kada god mu majka prenese vest da je nešto kupljeno nekom detetu od tih čepova, on postaje svestan vrednosti svog "posla". Možda se zato nije umorio i odustao.

Mateja će ovoga leta napuniti sedam godina. To znači da skoro pola svog života čini dobro delo vredno pohvale. Zahvaljujući njegovoj energiji mreža sakupljača čepova u Banatskom Novom Selu raste, a rastu i želje da slabijima od sebe poboljšamo kvalitet života.
MarketingNajnovije vesti