• BANATSKO NOVO SELO: Uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Banatskom Novom Selu 3. juna održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi koju je po treći put organizovalo Udruženje „Naše NOVO selo“ u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Pančevo.

    Kao i prethodna dva puta, Novoseljani su se u zavidnom broju odazvali pozivu i pokazali humanost. Tokom dvočasovne akcije krv je dalo 24 dobrovoljaca, dok je, nažalost, sedmoro odbijeno.

    – Trudićemo se da dva puta godišnje organizujemo ovakve akcije, ne samo zbog snabdevanja neophodnim dozama krvi, već zbog ukazivanja na značaj dobrog dela. Poručila bih svima: Pomozi nekom kome možeš, jer možda nećeš moći onom kome hoćeš, rekla je Rada Jovanović, članica Udruženja „Naše NOVO selo“.

     

    Lep gest ukazala je pekara „Tina” obezbedivši obrok svima. Akciju je podržao i kafe „Milenijum” koji je gratis kafom uslužio davaoce.

    Zalihe krvi često su na minimumu, tako da građani koji žele da daju krv to mogu učiniti u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Pančevo, radnim danima od 7 do 15 časova, a subotom od 8 do 13 časova.

    U Banatskom Novom Selu 3. juna održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi koju je po treći put organizovalo Udruženje „Naše NOVO selo“ u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo