Dokumenti Foto: pixabay
Humana akcija grupe "Prevodilačko srce"

Besplatno prevođenje medicinske dokumentacije

Pančevo, Uto, 15/03/2016 - 13:19
Ivana Predić

Izvor: Blic

Građanima koji se leče u inostranstvu ili dobijaju lekarsku dokumentaciju iz stranih zemalja pomažu stručnjaci okupljeni u grupi „Prevodilačko srce“. Nemaju zvanično udruženje, okupljeni su u Fejsbuk grupi istog naziva (https://www.facebook.com/groups/prevodilacko.srce/) i mogu da se kontaktiraju preko i-mejla [email protected], a do sada je njihove usluge koristilo oko 500 pacijenata.

Olgica Andrić okupila je oko 300 prevodilaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Italije i dijaspore, koji besplatno prevode medicinsku dokumentaciju ljudima koji se leče u inostranstvu. Olgica Andrić kaže da im skoro svakodnevno stigne novi materijal za prevod i da u ovom trenutku u sandučetu mejla imaju više od 900 poruka.

Opširnije na linku.

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: