• Bez ikakvih problema završen i kombinovani test

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo prosvete saopštilo je da je i treći dan završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju prošao uspešno u svim školama na teritoriji Republike Srbije. U Ministarstvu naglašavaju da su današnjim polaganjem kombinovanog testa sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije, učenici osmog razreda završili osnovno obrazovanje i vaspitanje.

    Izlaznost na ispit iz kombinovanog testa, prema podacima iz šesnaest školskih uprava, iznosi 98,20 odsto.

    Rešenja kombinovanog testa, kao i Uputstvo za ocenjivanje biće prikazani na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je i radio testove www.ceo.edu.rs

    Učenici mogu da ostvare najviše 100 poena na osnovu uspeha na završnom ispitu i opšteg uspeha od šestog do osmog razreda. Učenici na završnom ispitu mogu ostvariti ukupno 30 bodova, svaki test nosi po 10 bodova, a uspeh u školi se boduje sa maksimalnih 70 poena. Ukupan broj poena ostvarenih na osnovu uspeha u osnovnoj školi i na završnom ispitu predstavlja konačan broj poena na osnovu kojih će se učenici opredeljivati za željene škole.

    Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

    Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 24. juna. Popunjavanje i predaja liste želja je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula. Upis učenika u drugom upisnom krugu je 8. jula.

     

    Ministarstvo prosvete saopštilo je da je i treći dan završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju prošao uspešno u svim školama na teritoriji Republike Srbije. U Ministarstvu naglašavaju da su današnjim polaganjem kombinovanog testa sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije, učenici osmog razreda završili osnovno obrazovanje i vaspitanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo