• „Blic fondacija” donirala porodilištu u Pančevu dva klima uređaja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 11. jul – U okviru humanitarne akcije „Klime za porodilišta“, „Blic fondacija“ je u ponedeljak, 11. jula donirala pančevačkom porodilištu dva klima uređaja.

    Pančevačko porodilište je 13 po redu koje je dobilo klima uređaje, a u narednim danima će biti uručene porodilištima u Somboru, Požarevcu, Ćupriji, Kikindi, rekao je urednik „Blic fondacije” Velimir Perović.

    „Ovo je mali poklon, ali veliki za nas. Bilo bi dobro kada bi se našlo još ljudi dobre volje da pomognu, ne samo za klime nego i za drugu opremu”, rekao je dr Zoran Petrović.

    Pančevačkom porodilištu su potrebno još četiri klima uređaja koja bi bila postavljena na odeljenju ginekologije. Kako dr Petrović objašnjava, na ginekologiji leže pacijentkinje koje su operisane i koje leže zbog najtežih bolesti, pa bi im klima uređaji u velikoj meri olakšali boravak.Zamenik direktora bolnice, dr Dušan Stojić, takođe je objasnio  da je zbog promene klimatskih uslova u poslednjih deset godina, potrebno povećati broj klima uređaja i na drugim odeljenjima, i da će ovaj poklon u velikoj meri poboljšati kvalitet lečenja u ovoj ustanovi.

    „Neopisiv je osećaj učestvovati u ovakvoj akciji. Izabrali smo „Blic fondaciju” i želimo i sledeće godine da se uključimo u neku sličnu akciju. S obzirom da se bavimo klima uređajima, to je jedino što možemo i želeli smo da olakšamo porodljama i mališanima u prvim danima”, rekao je Ivan Arsenović, predstavnik firme Elkom trejd.

    Donator akcije „Blic Fondacije“ je kompanija „Elkom trejd“ koja je obezbedila 50 klima za 24 porodilišta u Srbiji.

    Pokrovitelj humanitarne akcije „Klime za porodilišta” je Ministarstvo zdravlja.

    PANČEVO, 11. jul – U okviru humanitarne akcije „Klime za porodilišta“, „Blic fondacija“ je u ponedeljak, 11. jula donirala pančevačkom porodilištu dva klima uređaja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]