• Budite umereni u jelu i piću tokom praznika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U proteklih nekoliko dana na teritoriji našeg grada desile su se dve teške saobraćajne nesreće usled guste magle i smanjene vidljivosti. Dr Mirosalv Tepšić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo, kaže da je u ovakvim uslovima neophodno držati rastojanje između vozila jer su putevi klizavi, a vidljivost smanjena i ne upravljati vozilom u alkoholisanom stanju.

    Visoka vlažnost vazduha nepogoduje asmatičarima i kardiovaskularnim pacijentima, koji su se ovih dana javljali lekarima Službe hitne pomoći zbog tegoba u vidu stezanja u grudima i visokog pritiska. Kako navodi načelnik jedan od provocirajućih faktora za ovakve simptome je veći unos hrane i pića tokom prazničnih dana, pa on savetuje građanima da tokom neradnih dana budu umereni u jelu i piću, kao i da vode računa prilikom korišćenja pirotehničkih sredstava.

    I. Predić

    U proteklih nekoliko dana na teritoriji našeg grada desile su se dve teške saobraćajne nesreće usled guste magle i smanjene vidljivosti. Dr Mirosalv Tepšić, načelnik Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Pančevo, kaže da je u ovakvim uslovima neophodno držati rastojanje između vozila jer su putevi klizavi, a vidljivost smanjena i ne upravljati vozilom u alkoholisanom stanju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]