Društvo

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: Smenjen Albijanić, imenovana Sanja Patalov Stojadinović

Pančevo, Uto, 22/08/2017 - 16:16
Vladimir Đoković

 

Novi v.d. direktora Centra za socijalni rad “Solidarnost” je Sanja Patalov Stojadinović, odlučila je Skupština Grada Pančeva. I dok je izbor prošao bez rasprave čak i uz podršku nekoliko glasova opoziconih odbornika oko razrešenja dosadašnjeg direktor Zorana Albijanića vodila se polemika.

Odbornici opozicije ukazivali su na nedostatak materijala sa konkretnim navodima šta su gresi direktora i uopštene razloge za smenu Albijanića koji je na čelu Centra od 2001. godine. Šef kadrovske komisije Željko Sušec (SNS) smenu je obrazlagao predlogom Upravnog odbora Centra koji ima nadzornu funkciju kao i mišljenjem dobijenim iz nadležnog pokrajinskog sekretarijata.

Odbornik opozicije Žarko Jelisavčić (DJB) pročitao je i obraćanje javnosti povodom smene samog Albijanića u kome negira bilo kakve nepravilnosti u radu i potencira medijsku kampanju laži koja se protiv njega vodi. Na konkretno interesovanje opozicionog odbornika Nikole Ćebića (DJB) da se iznesu razlozi smene odgovorili su nadležni član Gradskog veća Milenko Čučković (SNS) i šef odborničke grupe SNS Željko Sušec čija su izlaganja nagoveštavala da će Albijanić biti osumnjičen pred nadležnim državanim organima i zbog propusta u radu.

Na Ćebićevu opasku da je Albijanić prvi direktor koji nije hteo da po zahtevu dobrovoljno podnese ostavku kao što su mnogi do sada učinili nešto kasnije odgovorio je odbornik opozicije Srđan Glamočanin (SRS):

Eto ti Ćebiću zašto su oni sami davali ostavke. Ovaj nije hteo da da ostavku i sad će da ga uhapse.

Tokom rasprave koja je okončana razrešenjem dugogodišnjeg direktora Centra za socijalni rad predsednik Skupštine Tigran Kiš (SNS) je primetio da je Zoran Albijanić pozvan na sednicu skupštine gde bi imao priliku da iznese svoje stavove ali da se nije pojavio.

Pre izvlačenja fotelje Albijanića su napadali da je kadar DS-a što je on negirao. Sušec je tokom rasprave primetio da je Albijanić kao kadar DSS-a još 2001. godine postao direktor Centra za socijalni rad, dok je Ćebić odgovarajući naglasio kako je član DSS-a bio i predsednik Skupštine Kiš.Marketing

Najnovije vesti