• CoderDojo organizuje prvi Hackathon u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grupa mladih programera iz Pančeva organizuje CoderDojo Coolest Hackathon koji će se održati od 28. do 30. aprila i biće prvi Hackathon koji organizuje CoderDojo klub u Srbiji, a ujedno je i prvi događaj ovakvog tipa u Pančevu. Partneri u organizaciji ovog događaja su ConnectingProstor HUB365ads i CoderDojo Foundation.

    Tokom 48 sati učesnici će kreirati svoja digitalna rešenja uz podršku mentora. Žiri će na kraju događaja odlučivati o pobedniku. Hakaton je takmičarskog karaktera. Pobednički tim očekuje nagrada u vidu odlaska u Irsku zajedno sa mentorima, na događaj „Coolest Projects Awards“ od fondacije CoderDojo. 

    Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, koji imaju ispod 18 godina. Mogu se prijaviti pojedinci ili timovi do tri člana. Na samom događaju prema interesovanjima mogu se oformiti novi timovi. Prijava traje do 27. aprila u ponoć.

    Na takmičenje je potrebno poneti svoj laptop. Hrana i piće su obezbeđeni i besplatni. Hackathon počinje 28. aprila u 19h u prostorijama Prostor HUB-a u ulici Braće Jovanović 24 (bivši Radnički Univerzitet).

    CoderDojo je globalni volonterski pokret, osnovan u Irskoj, čiji je cilj da putem klubova približe veštine programiranja mladim ljudima. Prvi CoderDojo klub u Srbiji osnovan je u Pančevu u decembru prošle godine. U Prostor HUB-u svakog vikenda se održavaju radionice na kojima se, kroz interaktivan i praktičan rad, mladim ljudima približava svet programiranja i tehnologije.

    HACKATHON je višednevni događaj na kome možete prikazati svoju kreativnost u rešavanju realnih životnih problema korišćenjem informaciono komunikacionih tehnologija. Na Hackathonu, uz podršku mentora, imate priliku da naučite kako da svoje ideje realizujete, ali i da pobedite i osvojite vrednu nagradu.

    Grupa mladih programera iz Pančeva organizuje CoderDojo Coolest Hackathon koji će se održati od 28. do 30. aprila i biće prvi Hackathon koji organizuje CoderDojo klub u Srbiji, a ujedno je i prvi događaj ovakvog tipa u Pančevu. Partneri u organizaciji ovog događaja su ConnectingProstor HUB365ads i CoderDojo Foundation.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo