• DAN PLANETE ZEMLJE: Humanitarna Eko-karaoke žurka u Gimnaziji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Dve učeničke organizacije Eko-tim i Gimzeleni, koji postoje već šest godina u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, osmislili su niz aktivnosti kojima su ove godine obeležili Dan planete Zemlje. Ovaj značajan datum obeležen je u petak 21. aprila, a u toku današnjeg dana održano je okružno takmičenje Nacionalna ekološka olimpijada na kojem je učestvovao 21 učenik Gimnazije.

    Obeležavanje Dana planete je počelo u holu Gimnazije, gde su učenici izveli performans na nemačkom jeziku, a zatim je otvorena izložba učeničkih  radova – EKO-STRIP, sa ekološkim temama na srpskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku. Ovom prilikom su uručene i nagrade za najbolje radove.

    Ostatak programa je bio održan u gimnazijskoj fiskultunoj sali gde su svoje aktivnosti prezentovale pančevačke organizacija mladih i za mlade, obeležena je šestogodišnjica eko-sekcije u Gimnaziji i održana humanitarna Eko – karaoke žurka. Na karaoke žurki su učestvovali i đaci i profesori, a novac koji je sakupljen (13.500dinara) biće usmeren u humanitarne svrhe.

    Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje (Earth Day) obeležava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom sveta, u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode i sprečavanja negativnih posledica po životnu sredinu. Cilj obeležavanja tog datuma je upozorenje na opasnosti koje prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama usled razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena. Ovaj značajan datum se obeležava kako bi svetska populacija postala svesna svoje odgovornosti prema planeti na kojoj živi i tako smanjila negativan uticaj na životnu sredinu (www.earthday.org). 
     

     

    Dve učeničke organizacije Eko-tim i Gimzeleni, koji postoje već šest godina u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu, osmislili su niz aktivnosti kojima su ove godine obeležili Dan planete Zemlje! Ovaj značajan datum obeležen je u petak 21. aprila, a u toku današnjeg dana biće održano okružno takmičenje Nacionalna ekološka olimpijada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo