• Danas otvaranje ponuda za RTV Pančevo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas, 3. avgusta u 14 sati, u Agenciji za privatizaciju biće otvorene ponude kupaca za RTV Pančevo. Kako je RTV Pančevo objavila, otkupljene su četiri dokumentacije. Ponude ne smeju da budu manje od 10,5 miliona dinara, a u slučaju da ih bude više početna cena na aukciji biće iznos najveće. Ukoliko ponuda ne bude, čekaće se drugi oglas za prodaju.

    Neizvesnost oko ponuda za kupovinu RTV PA, je tajala više meseci. U anketi koja je sprovedena među zaposlenima, od 63 za otpremninu se prijavilo 59! Otpremnina bi trebalo da iznosi 200 EUR po godini staža.

    Prema navodima Televizije Pančevo, Agencija za privatizaciju je najpre prihvatila, pa dan kasnije,nakon proučavanja Uredbe, odbila zahtev Televizije da snima otvaranje ponuda.

    Da podsetimo, krajnji rok za okončanje postupka privatizacije medija u vlasništvu države, po prethodnoj verziji Zakona o javnom informisanju i medijima, bio je 30. jun ove godine.

    I pored kategoričnih uveravanja iz Ministarstva kulture i informisanja, odnosno nadležnih iz Agencije za privatizaciju, da neće biti prolongiranja zakonom definisanog roka, usvajanjem Zakona o izmenama i dopunama zakona o javnom informisanju i medijima, rok je produžen za još četiri meseca – do 31. oktobra. Umesto da proces „izlaska države iz vlasništva u medijima“ bude okončan, on je tek započeo, jer je zaključno sa 30. junom, Agencija za privatizaciju raspisala javne pozive za prodaju kapitala za ukupno 50 od 73 medija.

    Od preostala 23 medija jedan broj bi trebao da ide u likvidaciju i stečaj (zbog negativne vrednosti kapitala), dok  će drugi ući u postupak privatizacije medija prenosom kapitala zaposlenima bez naknade.

     

    Neizvesnost oko ponuda za kupovinu RTV PA, je tajala više meseci. U anketi koja je sprovedena među zaposlenima, od 63 za otpremninu se prijavilo 59! 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo