Društvo

„Dani avanture" privukli brojne ljubitelje ekstremnih sportova (FOTO)

Pančevo, Pon, 12/09/2016 - 11:44
Tanja Marin

PANČEVO, 12. septembar – U najvećim pančevačkim parkovima, Narodnoj bašti i u Barutani, proteklog vikenda održani su treći po redu „Dani avanture", koje organizuje Turistička organizacija Pančeva uz pokroviteljstvo Grada Pančeva. Prvog dana manifestacije, „Dani avanture" planinari i izviđači organizovali su poligone spretnosti za decu, a zatim su obišli Narodnu baštu kako bi se upoznali sa biljnim i životinjskim svetom koji nastanjuje ovaj park.  

dani avanture.jpg

U nedelju, centralnog dana, 3. „Pančevačkih dana avanture" u Barutani brojni posetioci su tokom celog dana mogli da vide, učestvuju i uživaju u različitim sportskim i ekstremnim aktivnostima. Najviše dece, ali i odraslih u toku prepodneva se okupio oko veštačke stene za penjanje, gde su se bavili sportskim penjanjem, spuštanjem niz uže, hodanjem po užetu, a dečicu je najviše zanimao popularni „zip lajn". Osim aktivnosti uz pomoć planinarskog užeta, posetioci su mogli da gađaju u metu tradicionalnim ručno izrađenim lukom i strelama, ali i sportskim lukom. Izviđači su postavili poligone i predstavili svoje aktivnosti, što je na „Danima avanture" učinila i terenska jedinica Crvenog krsta. Svi zainteresovani su mogli da se oprobaju u badmintonu i stonom fudbalu, airsoft-u, mačevanju. Svoj program prezentovali su srednjovekovni vitezovi „Beli orlovi" i Udruženje sokolara Srbije, kao i Specijalna brigada Srbije. 

dani avanture.jpg

Turistička organizacija Pančeva ovu manifestaciju organizuje kako bi istakla avanturističku ponudu našeg grada. 

– Pančevo je grad koji ima jedan od najvećih parkova posvećenih ekstremnim sportovima, Barutanu, u kojoj se nalazi veliki skejt park i najveća betonska veštačka stena na otvorenom u Srbiji. Pošto je Barutana tako koncipirana, bilo je logično da pokrenemo manifestaciju koja će da promoviše tu avanturističku ponudu Pančeva. Pančevo je sportski grad, grad koji izlazi na dve reke i ima brojne prirodne rezervate, a sve to je malo poznato. Kroz ovu manifestaciju pokušavamo da sve to predstavimo na najbolji mogući način, istakao je Branislav Rovčanin, direktor Turističke organizacije Pančevo. 

Kako Rovčanin ističe, ovo je jedan od načina na koji dolazi do veće popularizacije ekstremnih sportova.

– Prošle godine smo na „Danima avanture" predstavili neke aktivnosti za koje Pančevci nisu ni znali i za njih postoji povećano interesovanje. Pomak postoji, pa mi kao Grad i Turistička organizacija planiramo da se, što se turističke ponude tiče, okrećemo našim rekama i tom potamiškom delu i ka Dunavu, kako bismo maksimalno iskoristili njihove mogućnosti i razvili aktivan turizam, dodao je direktor TOP-a. 

Treće „Dane avanture" upotpunili su specijalni „Vatreni šou" i članovi Specijalne brigade vojske Srbije, koji su pripredili posebne, veoma atraktivne, programe za sve posetioce ove manifestacije u večernjim časovima. 

 

dani avanture.jpg

dani avanture.jpg

dani avanture.jpg

dani avanture.jpg

dani avanture.jpg

dani avanture.jpg

soko dani avanture pancevo.jpg

dani avanture pancevo.jpg

dani avanture pancevo.jpg


Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u