SPOJI u Apolu
Društvo

DEČJA NEDELJA: Održana S.P.O.J.I. radionica u Apolu

Pančevo, Sub, 08/10/2016 - 18:24
Aleksandar Stojković

U okviru Dečje nedelje, u Apolu je u petak, 7. oktobra, održana radionica pravljenja ozbiljno jeftinih igračaka. Više desetina mališana je sa uživanjem pravilo originalne igračke, od materijala čija vrednost ne prelazi 300 dinara. Koristili su se papiri, slamčice, drveni štapići, kartoni, delovi starih igračaka. 

– S.P.O.J.I. prvenstvo se danas u dvorani „Apolo", prvi put predstavilo kao Super Prvenstvo Ozbiljno Jeftinih Igračaka u pančevačkom programu aktivnosti na dečjoj nedelji. U interaktivnoj radionici pravljenja pokretnih igračaka, učestvovala su deca iz pančevačkih osnovnih škola „Stevica Jovanović" i „Mara Mandić" zajedno sa svojim učiteljima. Nakon izrade čigri, autića i aviona od papira, deca su imala priliku i da testiraju svoje nove igračke na adekvatnim terenima, koje su im S.P.O.J.I. animatori specijalno pripremili za tu priliku, rekao name je Mirko Trubarac, koji je vodio radionicu.

SPOJI je edukativni eksperiment nastao sa ciljem da se razviju didaktičke inovacije kod dece i mladih. Prema rečima organizatora, Mirka Trubarca, SPOJI postaje takmičenje onog trenutka kada inovatori naprave pokretnu igračku, za čiju se izradu ne sme potrošiti više od 200-300 dinara.

 

SPOJI u Apolu
spoji.jpg


Najnovije vesti

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo

Ekonomija

Iz Pančeva krila za Ameriku

Američka kompanija Stavatti Aerospace i Jugoimport-SDPR, sklopili su ugovor za razvoj i proizvodnju novog jednomotornog aviona namenjenog za civilno tržište. 

Kultura

Rok kamp za devojčice gostuje u Pančevu

U četvrtak, 22. juna od 18 časova u Domu omladine u Pančevu naši sugrađani imaće priliku da čuju više o Rok kampu za devojčice, koji se prvi put održava u ovom regionu krajem avgusta.