• Dobavljači i lokalna samouprava na pragu dogovora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija, Privredne komore, Unije dobavljača, Apoteke Pančevo i lokalne samouprave, sastali su se u sredu, 18. maja, u Privrednoj komori Beograd, radi dogovora o načinu reprograma duga Apoteke Pančevo i uklanjanju blokade sa računa te zdravstvene ustanove, koja traje od 31. decembra 2015. godine.

    Lokalna samouprava pripremila je memorandum, koji je ovom prilikom prezentovan. Kako smo saznali, nekoliko dobavljača je imalo određene zamerke na predlog sporazuma, te je zainteresovanim stranama dato još nekoliko dana da usaglase stavove.

    Sastanku je prisustvovalo oko 50 dobavljača, koji su se saglasili da im se dug vrati tokom pet budžetskih godina. Prva rata mogla bi da bude isplaćena u martu 2017. godine.

    Melanija Bonin, v. d. direktora Apoteke Pančevo u ostavci koja je prisustvovala sastanku rekla je za naš portal da dobra volja postoji i zahvalila Privrednoj komori i Uniji dobavljača na velikom angažovanju u rešavanju krize u ustanovi. Ona je pojasnila šta sporazum predivđa:

    Najpre je potrebno da se memorandum potpiše. Na osnovu tih garancija, dobavljači koji su blokirali naš račun će povući svoja potraživanja, i time će račun biti odblokiran, što je preduslov da bi Apoteka počela normalno da radi. Tada bismo mogli da nabavimo lekove i da radimo. Zaposleni jedva čekaju da se to desi.“

    Ona je dodala da se trenutno vode pregovori sa isporučiocima usluga (struja, interent, telefon, javna preduzeća), o otplati duga koji ustanova ima prema njima.

    Trenutni iznos blokade računa je 460 miliona dinara, dok je ukupan dug 750 miliona dinara, i 250.000 dinara na ime kamata. Zaposleni još čekaju januarsku platu, kao i bolje dane za Apoteku Pančevo.

    I. Predić

    Sastanak predstavnika Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija, Privredne komore, Unije dobavljača, Apoteke Pančevo i lokalne samouprave, sastali su se u sredu, 18. maja, u Privrednoj komori Beograd, radi dogovora o načinu reprograma duga Apoteke Pančevo i uklanjanju blokade računa te zdravstvene usttanove, koja traje od 31. decembra 2015. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo