Društvo

Dodatni poziv za program vantelesne oplodnje

Izvor: 
013info Uto, 22/09/2015 - 16:50

Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva objavio je dodatni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju u 2015. godini, koji će trajati od 22. septembra do 15. oktobra 2015. godine. Do sada je za ovaj program prijavljeno četiri para.

Pravo na naknadu troškova vantelesne oplodnje u 2015. godini mogu da ostvare parovi pod uslovom: da žena u 2015. godini navršava najviše 40 godina života;  da imaju državljanstvo Republike Srbije; da imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva najmanje godinu dana pre dana podnošenja zahteva; da ispunjavaju zdravstvene kriterijume koje je propisala Republička stručna Komisija Ministarstva zdravlja za vantelesnu oplodnju i asistiranu reprodukciju i da je po odluci Komisije par bio uključen u postupak vantelesne oplodnje u predhodna dva pokušaja. 

Parovi koji ispunjavaju navedene uslove biće upućeni u Specijalnu ginekološku bolnicu “Genesis” u Novom Sadu, sa kojom grad Pančevo ima potpisan ugovor i koja će sprovesti kompletan postupak vantelesne oplodnje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj: 308-871                     

 

Najnovije vesti

Društvo

Prognoza vremena za nedelju 23. oktobar

U Srbiji će ujutro po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, dok će tokom dana u većem delu zemlje biti malo do umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije

Sport

Odbojkašice „Dinama" bolje od „Zvezde"

Odbojkašice „Dinama" zabeležile su drugu pobedu u sezonu, pošto su pred svojim navijačima u izuzetno uzbudljivom meču drugog kola savladale ekipu „Crvene zvezde" rezultatom 3:2 (12:25; 25: