• Dokle je stigla tužilačka istraga o Apoteci Pančevo?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 4. oktobar – Više javno tužilaštvo u Pančevu od kraja marta 2015. godine vodi istragu protiv četiri lica zbog osnova sumnje da su počinili Krivično delo zloupotrebe službenog položaja na štetu Apoteke Pančevo u produženom trajanju. Do sada su saslušani osumnjičeni i ispitani brojni svedoci, a 21. septembra ove godine više javno tužilaštvo donelo je naredbu za veštačenje sadržaja oduzetog laptop računara i mobilnih telefona.

    – Istraga se vodi protiv B.M. (1958.) čije je prebivalište u Užicu, a boravište u Beogradu, D.S. (1979.) iz Beograda kao i Lj. S. (1953.) i M.A. (1962) iz Požarevca zbog osnova sumnje da su počinili Krivično delo zloupotreba službenog položaja na štetu Apoteke Pančevo. Posle izvršenog veštačenja sadržaja laptop računara i mobilnih telefona Više javno tužilaštvo će doneti odluku da li je neophodno izvršiti i ekonomsko finansijsko veštačenje, izjavila je portparolka Višeg javnog tužilaštva, Slavica Crveni Bubnjević.

    B.M. je bila direktor Apoteka Pančevo, a D.S. je u Apoteci Pančevo bio zaposlen na mestu pomoćnika direktora za ekonomske poslove. Dok su osumnjičeni Lj.S. i  M.A. iz Požarevca lica koja su kao predstavnici privatnih firmi koje su poslovale sa Apotekom Pančevo.

    Protiv B.M. i D.S. Više javno tužilaštvo u Pančevu je pre nešto više od godinu dana, 25. septembra 2015. godine donelo naredbu o proširenju istrage zbog sumnji na isto krivično delo u produženom trajanju.

    Apoteku Pančevo u periodu od 2012. godine do 2015. godine vodila je kao direktor Branka Milojević, a pomoćnik joj je bio David Stokić.

    Tokom vođenja ove istrage nikome od osumnjičenih nije bila izricana mera zadržavanja u pritvoru.

    Apoteka Pančevo, čije je osnivač Skupština Grada Pančeva, i zaposleni u njoj, u velikim su poslovnim i egzistencijalnim problemima. Ova gradska zdravstvena ustanova je prema podacima Narodne banke Srbije u blokadi već 278 dana u kontinuitetu. Praktično čitavu 2016. godinu računi Apoteke Pančevo su zbog dugova blokirani. Trenutni iznos blokade iznosi 455 miliona dinara.

    Broj apoteka ustanove Apoteka Pančevo je smanjen, radi se kraće radno vreme, više plata primili su iz gradskog budžeta, a poslednja isplaćena zarada im je za mesec mart. U Apoteci Pančevo zaposleno je trenutno više od 70 ljudi, a većina njih je tokom proteklog perioda više puta držala i javne proteste kako u Pančevu, ispred Gradske kuće, tako i u Beogradu ispred Ministarstva zdravlja i sedišta Vlade Srbije.

    PANČEVO, 4. oktobar – Više javno tužilaštvo u Pančevu od kraja marta 2015. godine vodi istragu protiv četiri lica zbog osnova sumnje da su počinili Krivično delo zloupotrebe službenog položaja na štetu Apoteke Pančevo u produženom trajanju. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]