• DONACIJA: Novi ultrazvučni uređaj u pančevačkoj bolnici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U pančevačku bolnicu danas je stigao novi ultrazvučni uređaj. Novi ultrazvuk je oko 20000 dolara vredna donacija SAMA (Serbian Amercan Medical Association). Aparat će biti smešten na radiologiji Opšte bolnice Pančevo i na njemu će se prvi pregledi obaviti već u ponedeljak.

    Odeljenje radiologije pančevačke bolnice novi UZ aparat nije dobilo već pet godina.

    – Aparat je kvalitetan i svakako da će svim našim pacijentima, a mi pokrivamo oko 300 000 ljudi, koristiti za preciznu i kvalitetnu dijagnostiku, rekao nam je direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka.

    SAMA je u poslednjih 4-5 godina uložila preko 200 000 dolara u srpske bolnice. Pregovori oko ove donacije su trajali oko 10 meseci.

    – Postoje potrebe kao što je renoviranje Internog odeljenja bolnice koje su van naših mogućnosti pa kad smo počeli da razgovaramo o tome kako možemo da pomognemo došli smo do ultrazvučnog aparata. Nama je strašno važno da ono što uradimo koristi pacijentima i lekarima i poboljša nivo medicinske usluge u Srbiji, objasnio nam je Zoran Mladenović, član SAMA koji je direktoru pančevačke bolnice i predao ovu donaciju.

    U pančevačku bolnicu danas je stigao novi ultrazvučni uređaj. Novi ultrazvuk je oko 20000 dolara vredna donacija SAMA (Serbian Amercan Medical Association). 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo