• Ekologija uz druženje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Eko regata Tamiš“ održana je sedmi put u organizaciji Grada Pančeva i Opštine Opovo. U periodu od 19. avgusta do 21. avgusta 2016. 33 posade obišle su Pančevo, Jabuku, Glogonj, Sefkerin i Opovo i tokom putovanja organizovali edukativna predavanja, prezentacije, sakupljanje sekundarnih sirovina (pvc ambalaže) i čišćenje vodenog ogledala, na mestima predviđenim za zadržavanje i druženje i opuštanje regataša u večernjim časovima na plaži u Glogonju i marini sa čardom u Opovu. Ideja ove manifestacije je da se, uz podizanje svesti građana o potrebi zaštite reke od zagađenja, izvrši i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u „Državni plovni put“ od Pančeva do Opova, kao i promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

    Regata je podržana od strane Republičke direkcije za vode, resornih Ministarstava (vodni saobraćaj), Pokrajinskog sekretarijata za privredu, Privredne komore Srbije, Grupacije za nautičku privredu i nautički turizam NATUS i Grupacije za manifestacioni turizam pri PKS.

    „Eko regata Tamiš“ održana je sedmi put, u organizaciji Grada Pančeva i Opštine Opovo. U periodu od 19. avgusta do 21. avgusta 2016. 33 posade obišle su Pančevo, Jabuku, Glogonj, Sefkerin i Opovo i tokom putovanja organizovali edukativna predavanja, prezentacije, sakupljanje sekundarnih sirovina (pvc ambalaže) i čišćenje vodenog ogledala, na mestima predviđenim za zadržavanje i druženje i opuštanje regataša u večernjim časovima na plaži u Glogonju i marini sa čardom u Opovu. Ideja ove manifestacije je da se, uz podizanje svesti građana o potrebi zaštite reke od zagađenja, izvrši i promocija reke Tamiš kako bi se proglasio njen status u „Državni plovni put“ od Pančeva do Opova, kao i promocija potencijala Tamiša za nautički turizam i razvoj održivih vidova turizma na potezu od Pančeva do Opova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]