Grejanje utvrdilo cene Elaborata za isključenje

Elaborat za isključenje sa daljinskog grejanja – 2 evra po kvadratnom metru stana

Pančevo, Ned, 18/09/2016 - 19:50
Vladimir Đoković

PANČEVO, 18. septembar – Elaborat o tehničkim mogućnostima za isključenje za mreže daljinskog grejanja jedna je od stepenica da bi se korisnici odrekli toplote koju isporučuje JKP „Grejanje”. Uz osnovne uslove da ste vlasnik prostora, da ste pribavili pisanu saglasnost 65 odsto vlasnika grejnih površina priključenih na vašu podstanicu i da ste izmirili dugove ka „Grejanju”. 

Kada ste ispunili prethodne uslove, Elaborat je neophodan da bi se utvrdio način kako da vaš grejni prostor skinu sa daljinskog grejanja. Odnosno, kako da se izmeste cevi i izolujete tako, što se zgrada tiče, da vas preko mere ne greju komšije koje imaju centralno grejanje.

Naravno Elaborat pored „Grejanja”, koje je za ovu uslugu odredilo cenu od 210 dinara po kvadratnom metru grejnog prostora, bez PDV-a, mogu uraditi i druge specijalizovane i ovlašćene firme.

Do sada je podneto 22 zahteva za privremeno isključenje sa mreže. Svi koji su podneli zahteve do 1. septembra, a ako o njima bude pozitivno odlučeno, biće isključeni. Ako su u stambenim zgradama, ostaće ipak njihova obaveza da plaću fiksni deo. Što je 34 dinara sa PDV-om po metru kvadratnom grejnog prostora. Trajno isključenje je moguće samo za kuće, objasnila je portparol „Grejanja”, Biljana Bulatović Pajić.

Za tehnički Elaborat traži se saglasnost gradske Komisije za energetsku efikasnost. A ako bude dobijena, onda se poslovi predviđeni Elaboratom i urade, pa to verifikuje komisija JKP „Grejanja”. I tek onda je, ako proces protekne pozitivno, na redu isključenje.

Zahtevi za isključenje koje bi sada građani podneli u razmatranje će biti uzeti tek posle 1. maja. Dakle za sledeću grejnu sezonu.Najnovije vesti

Društvo
Pančevo, snimak s robne kuće

Zašto je Pančevo tu gde jeste?

Tražeći zgodno mesto za formiranje gradskog naselja na banatskoj strani, najstariji Pančevci, "Bansiflije" su u srednjem veku našli suvi ocediti plato pored toka Tamiša i ovde osnovali Pančevo. 

Srbija

Umro Predrag Cune Gojković

Pevač Predrag Gojković Cune preminuo je u 85. godini, potvrđeno je RTS-u. Predrag Gojković Cune je rođen 1932. godine. Bio je pevač srpskih narodnih pesama, starogradskih, sevdalinki, zabavnih i

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u