Foto: Pixabay.com
Društvo

Elektronsko prijavljivanje beba do kraja godine

Izvor: 
Tanjug Sub, 15/10/2016 - 17:39

Projekat „Bebo, dobrodošla na svet", koji omogućava roditeljima novorođene dece da lakše upišu dete u matičnu knjigu rođenih i dobiju zdravstvenu knjižicu i prijavu prebivališta, počeo je u aprilu i trenutno se sprovodu u 25 porodilišta u 24 opštine širom Srbije. Kako je planirano, do kraja godine trebalo bi da počne njegova primena u celoj zemlji. 

Elektronska prijava beba obuhvata u ovom trenutku 50 odsto ukupnog broja novorođene dece. Projekat su sproveli Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić objasnila je da roditelji nakon rođenja deteta neće više morati da trče po šalterima, već da, kada dobiju bebu, mogu za 15 minuta na jednom mestu besplatno da je prijave, bez popunjavanja formulara.

Posle toga biće im poslata sms poruka da je prijavljivanje prošlo uspešno i na adresu prebivalište će im stići potrebna dokumenta, kao i kartica zdravstvenog osiguranja i izvod iz matične knjige rođenih. – rekla je Brnabić. Ministarka je rekla do sada preko projekta e-beba prijavljeno oko 8.000 novorođenčadi. 

Opširnije na sledećem linku.Najnovije vesti

Društvo

Hitno upozorenje RHMZ u 20:34

U narednih sat vremena na području Srema, srednjeg i južnog Banata jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove, grmljavinu, pojačan vetar i lokalnu pojavu grada, sa tendencijom

Društvo
Flaširana voda

HAVARIJA: Deo Omoljice bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži danas su bez ostale Rađevska, Zadružna i deo Ponjavičke ulice u naseljenom mestu Omoljica, saopštileo je JKP „Vodovod i kanalizacija".

 
Društvo

Krpelja ima i u Pančevu

Medijima se nedavmo pronela vest da je u Srbiji najezda krpelja. Ovim povodom obratili smo se dr Miroslavu Tepšiću, načelniku pančevačke Službe hitne medicinske pomoći i pitali ga da li ova služba

Hronika

Pančevac prerezao sebi vrat u Zabeli

Osuđenik A. S. (40) iz Pančeva, koji je izdržavao kaznu u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela” u Požarevcu, izvršio je samoubistvo metalnim poklopcem prvog dana po dolasku na robiju za razbojništvo