Foto: Ekolibrijum
Društvo

FOTO MODELI S ULICA NAŠEG GRADA: Pančevačke kuce i mace na kalendarima

Pančevo, Čet, 29/12/2016 - 19:03
Aleksandar Stojković

Društvo za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum“ je ove godine izradilo novogodišnje kalendare na kojima se nalaze kuce i mace koje žive na ulicama našeg grada. Zora Kolarski, predsednica Društva nada se da je ovo početak jedne lepe tradicije.

- Namera nam je da se na ovaj način skrene pažnja pre svega na veliki broj odraslih pasa koji su prošli program „Uhvati-steriliši-vrati" i koji sada žive na ulici, a o kojima brinu građani Pančeva. Svi gradski psi su lepo uhranjeni, jednom broju njih smo obezbedili kućice, neke od njih ovih hladnih noći vlasnici lokala puštaju da kod njih prenoće, ali nije to to. Jer, psu je mesto pored čoveka i svaki čovek treba da ima svog psa, rekla nam je Zora Kolarski,

Ona je istakla da posebnu zahvalnost duguje štampariji A&D Technology koja je štampala ove kalendare.

-  Ispostavilo se da i pored toga što ih svakodnevno viđamo na ulici, kada je trebalo da se fotografišu ili ih nije bilo na uobičajenom mestu, ili je bilo loše vreme ili nisu bili raspoloženi za poziranje. A želja nam je bila da ih „uslikamo“ baš na njihovom staništu. Zbog toga neke poznate gradske face nisu još uvek „uhvaćene“ okom objektiva, dodala je Kolarski.

 

img_7975.jpg

 

Kupovinom kalendara donira se novac koji će se koristi za sterilizaciju i lečenje napuštenih pasa i mačaka, a kalendari mogu da se naruče preko fejsbuk stranice Ekolibrijum, putem mejla [email protected] ili pozivanjem broja 064 54 50 009. 

 

Još jedna aktivnost vezana za temu promovisanja i udomljavanja odraslih pančevačkih pasa i mačaka je izložba njihovih fotografija koja bi trebalo da bude postavljana po pet friendly i ostalim prostorima u gradu koji  za to budu otvorili vrata.

Izložba bi trebalo da bude trajna i da se premešta iz prostora u prostor. Već imamo dogovor sa par ustanova. Nadamo se da ćemo već tokom januara početi sa realizacijom planova.

 Najnovije vesti

Politika

DS: Smanjiti Pančevcima porez

Pošto je Skupština Grada Pančeva usvojila rebalans kojim je gradski budžet uvećan sa 5,6 na 5,9 milijardi dinara “sugestijama, predlozima i primedbama” oglasila Demokratska stranka. U saopštenju

Društvo

Deo Pančeva sutra bez gasa

JP „Srbijagas“ obaveštava kupce na području Grada Pančeva, da će u petak, 21.07.2017. godine, u periodu od 10:30 do 19:00 časova, zbog intervencije na sanaciji oštećenja na gasnoj instalaciji u

Društvo
Flaširana voda

Deo Pančeva bez vode

Zbog havarije na vodovodnoj mreži bez vode je ostao deo naselja Tip Stanko i zgrade "Pepeljare" između ulica Maksima Gorkog i Cara Lazara.
Društvo

Želite ljubimca? Udomite Malu! (FOTO)

MALA Živi na ulici u Topoli i niko ne zna kada se pojavila. Možda zato što je stalno u pokretu, mada se u poslednje vreme zadržava na jednom mestu – kod komšinice koja je redovno hrani i sipa joj