• GASTRONOMSKI RAJ: Pred nama su 19. Vinarijada i 30. Slaninijada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    – Gastro ponuda, odnosno gastronomski turizam je oblast turizma koja ima izuzetno veliku perspektivu. Pančevo u svemu tome vidi svoje mesto, s obzirom na to ne samo grad nego i svako naseljeno mesto ima mogućnost da se nađe u tom segmentu gastronomskog turizma. S druge strane, manifestacioni turizam je isto tako značajan za grad Pančevo, možda trenutno i najznačajniji, koji na najbrži način može da dovede turiste u samo Pančevo, ,a Vinarijada i Slaninijada sa već izuzetno dugom tradicijom predstavljaju neke od najznačajnijih manifestacija na našem podneblju, ovim rečima direktor Turističke organizacije Pančevo, Branislav Rovčanin, najavio je predstavljanje ovogodišnje Vinarijade i Slaninijade, koje je organizovano u prostorijama Turističke organizacije Pančevo.

    Kao predstavnici Vinarijade, koja se u Dolovu ove godine održava devetnaestii put, bili su predsednik Udruženja vinogradara i vinara „Sveti Trifun“ iz Dolova, Bogdan Ankucić, i Jovana Radonjin.

    Vinarijada u Dolovu je praktično već počela promocijama i predavanjem iz oblasti vinogradarstva u Dolovu, a svoju kulminaciju doživeće u subotu 11. februara i 14. februara na Dan Svetog Trifuna.

    Promocije kao promocije, ali Vinarijade u stvari nema bez takmičarskih vina. Prijem uzoraka za takmičenje biće u petak 10. februara u mesnoj kancelariji u Dolovu. Jedan uzorak su dve boce istog vina

    Program manifestacije možete pročitati u našem tekstu ovde.

    Kako je bilo na prošlogodišnjoj Vinarijadi možete videti u našoj reportaži ovde.

    Slaninijada se u Kačarevu održava trideseti put. Ovu manifestaciju svake godine poseti preko 100000 ljudi. Formulu Slaninijade, koja se pokazala uspešnom, su primenili i drugi, te sada u Vojvodini imamo tridesetak sličnih manifestacija: štrudlijada, kupusijada, vinarijada, pršutijada… U TOP-u su o rome šta nas čeka govorili Nenad Šaletić iz Turističkog kluba „Slaninijada“ i Branislava Bogdanović

    I ove godine organizatori Slaninijade očekuju veliku ponudu domaće slanine i ostalih prerađevina, a s obzirom na to da je kupovna moć opala, a cene su na samoj manifestaciji niže nego u prodavnicama, očekuje se i da će ove godine u vreme održavanja Slaninijade, od 16. do 19. Februara, doći veliki broj posetilaca i potencijalnih kupaca.

    Što se samog takmičenja tiče, pored već ustaljenih kategorija, najbolje domaće slanine , najbolje zanatske slanine i najbolje industrijske slanine, od ove godine postoje i specijalne kategorije – najbolja slanina od mangulice i najdeblja slanina. Žiri sastavljen od renomiranih stručnjaka proglasiće najboljeg učesnika i dodeliti diplomu „Zlatni pobednik Slaninijade“.

    Više o tome šta vas čeka na ovogodišnjoj Slaninijadi, možete pročitati u našem tekstu ovde.

    Kako je bilo na prošlogodišnjoj slaninijadi možete pogledati u našoj reportaži ovde.

    Gastro ponuda, odnosno gastronomski turizam je oblast turizma koja ima izuzetno veliku perspektivu. Pančevo u svemu tome vidi svoje mesto, s obzirom na to ne samo grad nego i svako naseljeno mesto ima mogućnost da se nađe u tom segmentu gastronomskog turizma. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]