• Grad Pančevo i Dečija radost vraćaju novac roditeljima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo opredeliće novac u budžetu za sledeću godinu a Gradsko veće zaključkom stvorilo je osnov da gradska predškolska ustanova “Dečija radost” vrati novac više naplaćen od roditelja u poslednje tri godine.

    Osnov za isplate biće pojedinačni sporazumi o isplati više obračunate cene usluge predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje će sa roditeljima zaključivati “Dečija radost” ali i osnovne škole u Omoljici, Starčevu, Kačarevu, Glogonju i Jabuci pri kojima rade vrtići.

    Sa sednice Gradskog veće upućen je poziv roditeljima koji se smatraju oštećnim da se obrate stručnim službama “Dečije radosti” preko koje će efikasnije naplati štetu koja im je naneta. Istovremeno je apelovano da se ne vode sudski sporovi protiv “Dečije radosti” jer bi ukupni troškovi suđenja mogli iznositi i vrednost jednog vrtića.

    Gradonačelnik Saša Pavlov pozvao je i pravne savetodavce roditelja da im objasne da će po ovom zaključku najefikasnije i bez troškova ono što im više naplaćeno moći da naplate od “Dečije radosti”.

    Šteta je nastala jer je po cenovniku iz 2013. godine koji je usvojila gradska skupština “Dečija radost” u stvari naplaćivala učešće roditelja u ekonomskoj ceni od 26 odsto umesto zakonom dozvoljenih 20 odsto.

    U međuvremenu protiv Grada Pančeva i “Dečije radosti” podneto je oko 200 tužbi za naknadu ove štete. A doneta je i prva prvostepena presuda u korist roditelja.

    Svake godine “Dečija radost” upisuje oko 2.600 predškolaca. 

    Grad Pančevo opredeliće novac u budžetu za sledeću godinu a Gradsko veće zaključkom stvorilo je osnov da gradska predškolska ustanova “Dečija radost” vrati novac više naplaćen od roditelja u poslednje tri godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo